Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Demolarea statuilor lui Wass Albert și monumentul închinat Diviziei Secuiești de pe teritoriul României.
image

Petitie: "Demolarea statuilor lui Wass Albert și monumentul închinat Diviziei Secuiești de pe teritoriul României."

Facebook share

Către,
Ministerul Culturii si Identității Naționale


Subsemnatul Valentin Paveliuc, vă aduc la cunoștință următoarele:

Pe teritoriul României sunt construite monumente sau statui ale unor personalități sau organizații paramilitare ce au comis atrocității pe teritoriul poporului român.
În sprijinul afirmației de mai sus amintesc de statuile lui Wass Albert din Odorheiul Secuiesc, Lunca și Reghin, condamnat pentru crime de razboi de către Tribunalul Cluj(sentința penală 35/2008). Imaginați-vă pentru o clipă cum ar apărea o statuie a lui Adolf Hitler în orice oraș al Poloniei sau a lui Josef Mengele in centrul Tel Aviv-ului!
Un alt monument este acela dedicat diviziei secuiești din comuna Hodod, județul Sălaj. Reamintesc că aceasta a fost o organizație paramilitară comunistă care la ordinul lui Bella Kun pătrunde pe teritoriul Transilvaniei în 1919 unde încearcă asuprirea.


Din situația expusă mai sus consider că este necesar demolarea acestor monumente conform OUG 31/2002, care aduc o ofensă gravă românilor.

10/09/2017

Autor: Valentin Paveliuc
Destinatar: Ministerul Culturii și Identității Naționale
Categorie: Cultura, teatru.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =