Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Unde se pierde educatia copiilor din Republica Moldova
image

Petitie: "Unde se pierde educatia copiilor din Republica Moldova"

Facebook share

In 50 de ani vom simti pe propria piele ce fel de educatie au copiii nostri in ziua de azi. In ochii proprii si sunt convinsa in al majoritatii parintilor si cadrelor didactice la moment viitorul nu arata in straluci ci mai mult in rugina apasatoare.
Scriu aceasta petitie pentru toti cei din Moldova care doresc o educatie decenta pentru copiii lor cit si pentru toti cetatenii Republicii Moldova din strainatate care isi pun intrebarea "Ce fel de educatie ar avea copilul meu daca ma intorc acasa?" Noi parintii, cerem:
1.Finantarea si acordarea de resurse mai vaste pentru cadrele pedagogige(mai ales celor din spatii rurale) pentru planificarea lectiilor. Principiile de proiectare a materialelor didactice pentru a sprijini predarea și învățarea într-o varietate de contexte, inclusiv: . Utilizarea retroproiectoare pe decursul lectiilor · Utilizarea PowerPoint si Video · Utilizarea video în procesul de predare și învățare · Resurse pentru predare in grup mic · Introducerea de învățare bazată pe probleme · Dezvoltarea ghiduri de studiu si impartasirea acestora cu parintii si elevii din prima zi a fiecarui an scolar .(„Nu numai ca ghidul va da elevilor si parintilor o indicație a ceea ce ei ar trebui să învete, dar si îi informează, de asemenea, despre modul în care acestea ar trebui să învețe și modul în care acestea pot recunoaște că au însușit temele studiate.“ · Sprijinirea învățării clinice cu Jurnale de laboratoare Cizelarea aptitudinilor clinice a cadrelor didactice in continuu. Prin aceste modalitati ajutam copii sa insuseasca lectiile mai bine. Fiecare copil are capabilitati diferite si moduri personale de invatare. Sa dam prioritate stilurilor de invatare pentru fiecare copil in parte, scrisul ALB pe NEGRU nu este SUFICIENT.
Precum se stie cele șapte stiluri de învățare sunt: a) vizuală (spațială): - folosind imagini, imagini și înțelegerea spațială. b) Oral (auditiv-muzical): - folosind sunet și muzică. c) Verbală (lingvistică): -folosind cuvinte, atât în ​​vorbire și scriere. d) Fizică (kinestezic): -folosind corpul, mâinile și simțul tactil. e) Logică (matematică):- folosind logica, rationament si sisteme. f) Social (interpersonale):- să învețe în grupuri sau cu alte persoane. g) Solitară (intrapersonala):- lucrul de sine statator și de a folosi auto-studiu. In acest tip the predare a lectiilor invatatorul(oarea) nu controlează conținutul, întrebările studenților și doar dă informații. Acest tip de activitate de învățare poate fi descris ca fiind mai centralizata pe elev, și așa cum am văzut mai sus elevii vor lua un rol mai activ în definirea învățării lor.
2.Noi parintii, cerem finantarea si facilitarea schimbului de experienta a cadrelor didactice pe teritoriul Republicii Moldova dar mai profund cu cele internationale. Nu putem permite ca stilul din '90 (care in realitate pe plan international era de stil '70-80) sa predomine in anii curenti, cind inovatia tehnologica predomina Universul, cind sintem in permanenta miscare evolutionista, copii nostril sint impusi a invata in stil medieval si acest lucru este inacceptabil. Tehnologia se schimbă continuu, beneficiile, ușurința și simplitatea de a găsi și de a lua parte la programe de schimb international de personal didactic astăzi este un pilon pentru o educatie de calitate inalta. Programele de schimb de personal didactic servesc ca o experiență de cizelare profesionala pentru profesori și culturala ca mijloc pentru extinderea și îmbogățire a expertizei pedagogice ca educator. Prin diferite organizații, noi parintii cerem ca Ministerul Educatiei sa faciliteze educatorii și administratorii de scoli de a fi incadrati cu ușurință in programe de schimb care se potrivesc cu area lor profesionala. Cu o conectivitate sporită din lume, luind parte in scolile din străinătate, profesorii se pot simți mai pregatiti si in curs cu modurile de predare folosite in alte tari.
3.Noi parintii cerem fondarea si finantarea Scolilor de Vara, in special in zonele rurale si eliminarea muncii grele a copiilor. Programele de învățare de vară au potențialul de a ajuta copiii și tinerii si de a imbunatati rezultatele lor academice și de altă natură. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii din familiile cu venituri mici, care ar putea să nu aibă acces la resurse educaționale pe parcursul lunilor de vară, cât și pentru elevii cu rezultate slabe care au nevoie de timp suplimentar pentru a stăpâni conținutul academic. Cu toate acestea, programele de învățare de vară sunt de multe ori un gând ulterior pentru districtele școlare sau nu sint oferite deloc, din cauza finanțelor stricte.
Un studiu a fost realizat de RAND Education,o unitate RAND Corporation, și sponsorizat de Fundația Wallace, care sprijina și împărtășeste idei și practici eficiente pentru a îmbunătăți oportunitățile de învățatatura și de îmbogățire educationala pentru copii. Obiectivele sale actuale sunt de a îmbunătăți calitatea școlilor, în primul rând prin dezvoltarea și introducerea de directorii eficiente în școli cu nevoi mai mari; îmbunătățirea calității și a accesului la programe de studii in timpul vacantelor prin intermediul sistemelor scolare și sprijinirea eforturilor de reimaginare ajutând la extinderea accesului la resursele educationale și folosind tehnologia computerizata ca un instrument de predare și promovare a creativitatii și imaginației. Pentru mai multe informații despre cercetarea cu privire la aceste și alte teme conexe, vă rugăm să vizitați Wallace Fundația Centrul de Cunoaștere la adresa www. wallacefoundation.org.
Scolile de vara sunt necesare pentru copiii din Republica Moldova, iata inca o ratiune de ce:Pierderea cunostintelor pe parcurcul vacantei de vara poate fi detectata din clasele primare. In timpul vacantei de vara copii, in special in zonele rurale pierd: 2.6 luni pe an de studii de matematica, 2 luni pe an de dezvoltare a citirii, pina la sfirsitul clasei a VI-ea acesti copii vor ramine in urma cu DOI ani de invatamint,2/3 din tinerii adulti vor avea inabilitatea de a obtine un salariu decent din cauza neglijentei de intelect pe parcursul vacantei de vara. PRIMELE DOUA LUNI DIN FIECARE AN SCOLAR SINT PETRECUTE RE-INVATIND, RECAPITULIND MATERIALUL DIDACTIC DIN ANUL PRECEDENT. SCOALA DE VARA-ESTE O NECESITATE.
Va rog luati in consideratie cele propuse mai sus pentru un viitor intelectual al acopiilor nostri.

Multumesc pentru timpul acordat.
Aurelia Furculita

14/06/2017

Autor: Aurelia Furculita
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Categorie: Educatie, invatamant.
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =