Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » A REFACE sau a NU REFACE listele BUGET/TAXA in semestrul 2 in ASE
image

Petitie: "A REFACE sau a NU REFACE listele BUGET/TAXA in semestrul 2 in ASE"

Facebook share

Dragi colegi de master,

ASE si ai sai dinozauri, alaturi de membri ai senatului 'studentesc' care niciodata nu au urmarit decat propriul interes, pregatesc un nou abuz masteranzilor care sunt, din pacate, parte a acestui sistem de tip caracatita care isi aroga dreptul de a avea Autonomie Universitara. Autonomie care a creat monstri de-a lungul timpului si a dat drept de viata si de moarte asupra viitorului si asupra buzunarelor stundentilor.
Acesti 'Parinti absoluti' gen Ceausescu, cei care fac si desfac, cei care incaseaza la infinit, cei care schimba mereu regulile in timpul jocului in functie de interesele unora sau altora, s-au gandit acum sa reduca numarul de locuri la buget de la Master si nu stiu pe unde sa scoata camasa. Pentru ca nici contractul si nici regulamentul ASE nu le permite sa refaca lista BUGET/TAXA la mijlocul anului. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata, intotdeauna refacerea listelor buget/taxa s-a facut anual, indiferent ca a fost vorba de primii 3 ani de facultate sau de anii de master.

Se stie ca statul plateste intreaga suma pentru fiecare stundent de la BUGET la inceputul anului. Sa zicem 4000 lei per student din partea statului. Or aceasta regula, ilegal si abuziv introdusa(sau dorita a fi introdusa) la mijlocul anului ar obliga studentii de la BUGET sa plateasca 18 milioane lei pentru semestrul al doilea, ceea cea ar insemna 18 milioane peste cele 40 de milioane date de stat.

Chiar daca cel din urma rationament ar fi gresit, ASE, dimpreuna cu rectorul si prorectorii sai, trebuie sa inceteze sa mai faca abuzuri, ilegalitati impotriva studentilor. Perspectivele devalorizarii leului i-au impins in iulie 2009, intr-o isterie oarba, sa voteze taxe si de 3 ori mai mari decat cele anterioare. Si asta fara a da socoteala nimanui. Pentru ca vorba ceea , AUTONOMIE UNIVERSITARA monsegneur.

Si colac peste pupaza, pentru ca abuzul si discriminarea sa fie totale, vor sa voteze ca refacerea listei BUGET/TAXA sa se faca doar la cei de anul 2 de MASTER, si NU si la cei de anul 1 care probabil ar fi tentati sa renunte la master neavand mai nimic de pierdut. In schimb cei de anul 2(se gandesc ei) nu vor renunta la master, fiind in ultimul an, iar banii de pe urma lor fiind deja incasati. Ca vorba ceea 'Ce e in mana nu-i minciuna'.

OPRITI ABUZURILE DIN ASE, o universitate care a bagat pe locuri de la taxa in anul 2008, chiar si masteranzi care nu luasera peste nota 5 la examenul de admitere. MOARTE SISTEMULUI UNIVERSITAR PUTREZIT. Moarte finantarii de la buget pe cap de student, sistem de finantare care a reusit sa faca invatatmantul universitar unul de masa, si nu de calitate.

10/01/2010

Autor: George Apostol
Destinatar: consilierul_nostru@yahoo.com; webmaster@ase.ro; calotabianca@yahoo.com; sebastianmadalin@yahoo.com; Ramona_x2001@yahoo.com; georgia286@yahoo.com; cristina_me13@yahoo.com; rectorat@ase.ro; comunicare@ase.ro
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Categorie: Educatie, invatamant.
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
- introduceti codul de mai jos
captchaCode