Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Scrisoare deschisă adresată primarilor și consilierilor locali din România
image

Petitie: "Scrisoare deschisă adresată primarilor și consilierilor locali din România"

Facebook share

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să refuzați cererile Patriarhiei BOR de finanțare a Catedralei Mântuirii Neamului. În fiecare an, cel puțin 540 de milioane de euro din bugetele autorităților de stat, centrale și locale, sunt deturnate de la nevoile reale ale noastre, ale contribuabililor, spre a se cumpăra „bunăvoința” ierarhilor bisericești. Considerăm că, mai ales în acestă perioadă, când ne confruntăm cu multe probleme materiale, banii colectați de la contribuabili prin taxe și impozite trebuie folosiți la nivel local, în interesul celor care au plătit.

Avem nevoie de școli și spitale bune, de infrastructură funcțională și de multe alte lucruri pe care le-ați putea rezolva cu cei 1 milion de euro solicitați de Patriarhie. Dacă după ce veți rezolva toate problemele existente la nivel local, veți avea un surplus de bani la buget, vă solicităm mișcorarea taxelor pe anul viitor.

Noi, semnatarii acestei petiții, considerăm că finanțarea cultelor ar trebui să se realizeze prin donațiile voluntare ale enoriașilor, nu prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat. Conform Patriarhiei, Catedrala Mântuirii Neamului ”este o necesitate practică ținând seama de numărul mare aproape șaizeci de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care nu încap mai mult de doisprezece în Altarul Catedralei actuale de pe Dealul Mitropoliei”. Așadar, construirea este o necesitate practică pentru Patriarhie, nu pentru enoriași și cu atât mai puțin pentru ortodocșii și neortodcșii din afara Bucureștiului.

În urma expunerii motivelor de mai sus, ne reiterăm solicitarea de mai sus: în calitatea de reprezentant al cetățenilor, refuzați cererile Patriarhiei BOR de finanțare a Catedralei Mântuirii Neamului.Cu considerație,

07/12/2012

Autor: Asociatia Secular-Umanista din Romania
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 13/12/2012
La finalul lunii ianuarie, ASUR va înainta petiția către primăriile din țară, în numele tuturor semnatarilor.
http://www.asur.ro/noutati/petitie-primarii

Informatii 10/12/2012
http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-13752584-patriarhia-cere-mai-multor-primarii-donatii-peste-milion-euro-pentru-catedrala-mantuirii-neamului.htm

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
- introduceti codul de mai jos
captchaCode