Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Recuperarea creantei istorice de la Germania de peste 18 miliarde de euro", pagina 1

Facebook share
Pagina 1/2 1 2
Anca Eugen Daniel (7 Februarie 2012, 12:57)
Demersul doctorului în economie monetară, Radu G...
Demersul doctorului în economie monetară, Radu Golban, îndârjirea cu care activează pentru a-și demonstra descoperirea istorică, merită din plin a fi susținută de marea masă a românilor din țară și străinătate. Cu atât mai mult cu cât autoritățile românești (și mai ales BNR) au făcut tot posibul pentru a diminua efectele descoperirii doctorului Radu Golban, în loc să accepte o discuție și o analiză profundă a acestei descoperiri. În plus, coaliția aflată la guvernare în acest moment a torpilat încercarea lui Radu Golban de a se forma o comisie de anchetă parlamentară, care să verifice toate aspectele legate de această descoperire istorică. În Grecia, cea blamată de nemți că nu-și plătește datoriile, un grup de 28 parlamentari au cerut săptămâna trecută Germaniei ca ea să-și plătească datoria istorică de 54 miliarde Euro către Grecia. În România epocii Băsescu Președinția, Guvernul, Parlamentul și BNR nu știu ce să mai facă și să distrugă curentul de opinie creat de Radu Golban, în dorința lor de a ”nu supăra pe nemți” ! Oare asta este demnitatea noastră, a românilor ? Să stăm mereu cu capul plecat la cei care conduc Europa ? Să acceptăm să nu ni se plătească datoriile, în timp ce noi am fost presați de alte țări să ne plătim datoriile (vezi cazul cu Suedia, din 2001, ba chiar și cazul Germaniei, care, prin vocea cancelarului Merkel, cerea imperios României, în octombrie 2010, ca ”România să-și respecte obligațiile asumate contractual și să-și achite imediat datoriile față de agenții economici germani, datorii de aproximativ 140 milioane Euro”) ? Păi, cum vine asta ? Noi să ne achităm de datoriile recente față de Germania, dar Germania să nu ne plătească datoriile istorice ? Păi asta-i egalitate și respect între state ? De aceea acțiunea doctorului Radu Golban trebuie susținută și popularizată de toți românii, pentru a forța guvernanții să asculte și de vocea poporului, așa cum ar fi firesc într-o lume normală !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Gheorghe Borcan (6 Martie 2012, 03:01)
Recunostinta domnului Radu Golban
Generatiile actuale nu-l merita pe domnul Dr. Radu Golban! Neavand rabdarea in ascultarea unui om care are ce spune si de la care avem
ce invata,sau din alte motive, niste pitici pe la TV nici nu-l lasa sa vorbeasca, sa-si termine ideea. Unii s-au si repezit sa-l propuna imediat chiar candidat la primaria Timisoara! Probabil pentru a-l putea "disloca" pe "democratul" taranist Ciuhandru care-si risca sanatatea sau chiar viata prin ghiftuire indelungata. De ce nu le-a trecut prin cap candidatura de prim ministru? O fi faptul ca,recent, postul a fost deja ocupat de un tanar intelectual foarte valoros, scolit prin diverse institutii renumite, pregatit din timp pentru misiuni planetare in care Romania este privita ca o piesa pe o tabla de sah,etc.
Ce daca acest tanar ambitios din nastere si din neam, a fost sponsorizat de Marc Rich si George Soros, cautatori planetari implicati, nu numai, in "Rosia Montana Gold Corporation". Aceasta firma este concentrata pe furtul rezervelor ramase din aurul dacic dupa multiple jefuiri incepute dupa anul 106 de catre Traian. Prin furtul miilor de tone din aur dacic a fost revitalizat imperiul si a permis Romei sa organizeze cea mai mare sarbatoare din istoria omenirii de 123 zile!
Ce daca actualul premier Mihai Ungureanu (caci despre el era vorba mai sus) a fost "sponsorizat", chiar prin nevasta, cu sute de mii de euro, de catre OMV Austria, in timp ce ca Director SIE avea obligatia sa apere tara!
Nevasta ar fi prestat o asa numita consultanta! Despre ce este vorba daca
este doctor specialist in anestezierea operabililor si pe acea perioada
nu era la Viena ci la Spitalul Fundeni din Bucuresti de unde incasa regulat
salariul! Oare salariatii unei firme petroliere s-or pregati sa faca o facultate de medicina sau sa fie operati in curand? Sa aibe legatura toate acestea cu poporul roman supus unui genocid de catre guvernantii sai?
In primul si al doilea razboi mondial, pe langa contributia la moartea a sute de mii de romani,nemtii ne-au jecmanit sistematic tara. Pentru a nu provoca antipatia populatiei in zonele administrate dupa vremelnica
cucerire din primul razboi, "cumparau" marfa cu monede "romanesti" de
hartie tiparite de ei, monede fara valoare reala prin care ascundeau furtul acelor bunuri. Desi tara invinsa in final, Germania ar fi trebuit sa achite impreuna cu Austria si Ungaria despagubiri serioase Romaniei, neachitate niciodata. Nu stiu daca cineva a reusit sa cuantifice acest tip de furt material. Nu putem vorbi aici de consecintele pierderii de vieti romanesti care sunt incomensurabile in timp si spatiu.
Iata ca si in preajma si in timpul celui de-al doilea razboi mondial,
pe langa Dictatul de la Viena,etc, contributia la pierderea altor cateva sute de mii de romani, nemtii au pus la cale cu premeditare a doua jecmanire a poporului roman. Desi statul roman a platit din 1947 zeci, sute de specialisti bancari, etc., nu s-a invrednicit nici unul (pana la proba contrarie) sa se ocupe serios de aceaste jafuri/datorii. Macar pentru informarea generatiilor viitoare ale romanilor!
Iar acum cand vine un roman (care ar fi putut trai linistit in patria
care l-a adoptat si pe care este constient ca o deranjeaza serios prin acest demers), neplatit de statul roman, (cum o face generos cu sute, mii de lichele platite de poporul infometat), nici acum, guvernantii si functionarii BNR, nu-l ajuta cu absolut nimic. Ba mai mult, se fac ca ploua, sau ca problema este depasita,perimata,etc. Sper ca lucrurile sa nu ramana asa si ca cei vinovati de obstructie dovedita sa plateasca corespunzator.
Sper ca nemtii sa-si achite aceasta nota de plata restanta! Mai ales caci este infima fata de daunele pe care ni le-au provocat in primul si al doilea razboi,si nu numai!
Odata cu, crearea UE nemtii (nu singuri) au pus la cale, dupa cum bine se vede, un mecanism pentru a treia jecmanirea a noastra si nu numai! Desigur cu complicitatea deplina a guvernantilor nostri. Sper ca popoarele sa se trezeasca si aceasta creatie cat si scutul lor NATO sa se destrame cat mai repede!
Domnul Radu Golban, fara intentie, ne serveste o lectie pentru care nu vom putea nici sa-i multumim. Poate generatiile viitoare isi vor aduce aminte de aparitia domniei sale in aceste vremuri inimaginabile in care ne-am uitat nepasatori cum ni s-a furat si ni se fura tara!
----------------------------------------------------------------------
Viz
ionati si: http://www.petitieonline.ro/petitie/61439048 sau
http://www.petitieonline.ro/petitie/stop_jefuirii_tarii_prin_omv_si_tradator
ii_asociati-p61439048.html
-----------------------------------------------------
-----------------
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Sara (10 Februarie 2013, 08:46)
Cat de mici suntem......
Felicitari pentru comentariu, dle Gheorghe Borcan. Ai spus ceea ce am gandit si eu, dar sub nicio forma n-o puteam spune mai bine.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
G.M. (10 August 2013, 14:46)
parca pe d-nul Rugina l-am meritat?
poporul este prost. prost condus, prost informat, prost hranit, trist dar foarte adevarat.
Nu prea avem ce face.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ion (19 Septembrie 2013, 15:00)
trist dar plin de viitor prin dorinta,inteligenta si multa munca!
Nu se poate:(
Nu prea avem ce face:(
Cat de mici suntem:(
Gaze de sist care nu exista numai in America!!!:)
Oare vor americanii sa puna presiune pe Rusia cu exploatarile si investitiile de extragere a gazelor de sist, care de altfel nu vor exista la noi in DACIA si nu exista decat in OCCIDENTUL AMERICA:)???????
Nu se poate nu exista:(
nu putem ca suntem mici:(
TOTUL ESTE ADEVARAT TREBUIE DOAR SA CREZI ?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ioan Rosca (7 Februarie 2012, 20:22)
Este un turnesol
Acum vom vedea ce valoare are spatiul civic facebook. Pentru infirmarea impresiei mele, ca e acum un ocean de raspindaci si de gura casca, in care se zbat patetic citiva activisti constienti si dedicati, ar trebui sa urce exploziv numarul celor care semneaza petitia Goldan. Deocamdata, nu prea se afiseaza linga domnul Goldan luptatorii pentru o Romanie demna… O fi din cauza acelui cimp inutil si incomodant de filtrare a robotilor, prin descifrarea unei mizgileli, pe care eu ii sfatui pe initiatori sa-l elimine, daca se poate? Sau poate a obligatiei de a-ti declara identitatea (confirmata prin email) care blocheaza latraturile anonime ale "contesatatarilor" lasi, care nu vor sa se expuna, ca nu se stie cum iese? A supiciunii generalizate, care face si mai mult rau decit credulitatea si manipularea? Sau a crasei superficialitati in care se zvircoleste patriotismul de tranzitie?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Petrican Daniel-Costel (7 Februarie 2012, 18:10)
Daca ar fi putut transfera macar o parte din suma...
Daca ar fi putut transfera macar o parte din suma in conturile lor,conducatorii nostrii "iubiti" ar fi rezolvat problema in cateva zile.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ion (7 Februarie 2012, 22:47)
ai dreptate.
ai dreptate.chear daca se recupereaza crezi ca noi muritorii de rand ne alegem cu ceva?nu credtot baietii destepti o sai recupereze sau daca nu iau repuperat blat si daia nu mai este interes.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Daniel (10 Februarie 2012, 11:45)
Rosia Montana
Da, uite cu acesti bani se poate demara proiectul minier Rosia Montana, dar cu 100% participare romaneasca, de ce sa vina Canadienii sa ne ia aurul ?? ce noi nu avem oameni competenti , ingineri, arhitecti,chimisti ??nu putem cumpara utilaje ??? de ce sa nu ducem aurul in banca nationala si sa crestem rezerva de aur si alte metale pretioase ???
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
delia (13 Februarie 2012, 00:14)
slugi
pentru ca noi trebe sa-i slugarim pe altii, de aceea nu mai avem industrie
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ovidiu (17 Martie 2012, 15:41)
e foarte importanta actiunea asta..
Si daca tot nu ne ajuta pe noi banii aia, mai bine ii lasam la nemti, nu? Dar imaginea Romaniei cum va fi perceputa de nemti? "Da-i incolo ca au uitat" - cam asta o sa zica Germania
Nu stim de ce nu este interes din partea conducatorilor nostri, tocmai asta e motivul pentru care e foarte importanta (si bine venita) actiunea asta, sa iasa adevarul la suprafata frate!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
radu (4 Martie 2012, 20:37)
mediatizarea
mediatizarea ii omoara
primesc ceva ca sa taca din gura ce epia pricreu se g
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pascaru (12 Februarie 2012, 06:17)
DOAR ATAT?
DIN 22 DE MILIOANE LOCUITORI AI ROMANIEI DOAR 900 DE PETITIONARI SAU GASIT CARE SA CEARA CREANTELE DE LA GERMANIA?RESTUL SANT TOTI BOGATI?ASTA INSEAMNA CA FUNCTIONEAZA MEDIATIZAREA.CAND SE VOR TAIA ACELE FONDURI EDITORIALISTICE;ATUNCI SE VOR PUBLICA SI ACESTE DOCUMENTE INTERESANTE.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
lica (10 Decembrie 2012, 23:44)
nestiinta
din 22de milionae cati crezi ca internt intrebarea asta nu tio pui?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
dragu valerian (11 Februarie 2012, 22:33)
Dupa un statut de tara invinsa,dupa razboi,dupa...
Dupa un statut de tara invinsa,dupa razboi,dupa ce s-au indestulat din tara sovieticii,dupa ce tezaurul Romaniei ramine in tara straina fara sperante de a mai putea fi recuperat vreodata-nu pot intelege de ce institutiile statului abilitate nu vor sa faca toate demersurile pentru recuperare.Saraca tara bogata!Nu inteleg nepasarea autoritatilor !Daca exista evidente despre aceste datorii ale GERMANIEI sunt de acord cu inceperea demersurilor in vederea recuperarii creantei.Sunt de acord cu semnarea petitiei.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (12 Februarie 2012, 22:53)
Adevar si Corectitudine
Adevar si Corectitudine, pentru mindria de a fi ROMAN.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Viorel Ploeșteanu (10 Februarie 2012, 01:40)
Am putea vedea primul surâs angelic al ...
Am putea vedea primul surâs angelic al cancelarului.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Marius (13 Februarie 2012, 05:46)
Am reusi...
Am reusi sa construim inca...100 km de autostrada! :-(
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Carmen (14 Februarie 2012, 12:04)
Unde sunt granitele naivitatii??? Despre limita cu prostia
Sunt uimita cum peste 1600 de oameni (si sunt convinsa ca peste o zi sau doua cifra va depasi 2000) cred intr-o asemenea petitie. Eu propun in cazul asta sa cerem si tezaurul de rusi... si eventual sa vedem ce am pierdut pe vremea lui Tepes, a lui Stefan cel Mare si asa mai departe. Sunt convinsa ca daca semneaza mii sau chiar milioane de oameni din Romania o astfel de petitie Germania va sari imediat sa dea datoria Romaniei banii inapoi. Cam atat despre naivitate....
Ceea ce m-a surprins si mai tare... (si acum e randul meu sa ma declar naiva) e faptul ca sunt mii de oameni care intra pe site-ul asta, semneaza o petitie ca asta care are o finalitate mai mult decat iluzorie, dar nu semneaza o alta petitie ce doreste evitarea unui dezastru ecologic si implicit uman. Putini stiu probabil ce riscuri implica exploatarea gazelor de sist prin fractionare hidraulica. Poate ca nu ii intereseaza dezastrul ecologic, dar ca o sa aibe parte de cutremure nenumarate nu ii intereseaza??? Sa explic pe scurt ce se intampla la o astfel de procedura: se injecteaza apa cu chimicale (atentie nu e doar apa) pentru a crea presiune si a sparge sistul si a degaja gazele. Problema e ca nu poate fi controlata ruptura a sistului, drept pt care se ajunge la o tendinta normala a pamantului de a se reaseza singur, de aici si cutremurele iminente, dar foarte reale. Problema a doua: se sparge si punga de gaze si din gazele respective de foarte multe ori ajunge in panza freatica, ceea ce reprezinta un dezastru ecologic de neimaginat. In America un se foloseste tehnologia aceasta, a fost confirmata legatura dintre procedura si cutremurele aparute ulterior. Daca inainte de acest tip de exploatare erau in jur de 50 cutremure, ulterior au fost intr-un an peste o mie!!! Dar ce sa il intereseze pe roman asa ceva??? ce primeste vreun ban,nu....granita cu prostia a fost depasita de mult....
Deci dragi romani, semnati sa primiti creanta inapoi de la Germania.... ca o sa primiti...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Radu Golban (15 Februarie 2012, 10:11)
Petitionar frustrat
Doaman Carmen,
nu este problema noastra daca dv. nu puteti aduna semnaturi pentru un alt subiect. Va recomand sa va debarasati de invidie pe alte petii precum ar fi "Codex alimentarus" care au adunat 50000 de semnaturi. Precuparile dv. sunt geologico-ezoterice si cred ca nu au sustinere in stiinta exacata.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 1/2 1 2