Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Semnaturi "Recuperarea creantei istorice de la Germania de peste 18 miliarde de euro", pagina 1

Facebook share
Pagina 1/60 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 60
Nume Varsta Oras, Tara Data
1. zaharia elisaveta 61 ploiesti 03/03/2012 13:39
2. Eugen Udrea 38 Verona-Italia 03/03/2012 12:01
»»
Mult succes in demersurile dv.!!!...chiar daca,la un moment dat,am impresia ca va luptati contra morilor de vant!!.....nu stiu daca nu trebuie mai intai"lucrat"la noi ca si natie si la caracterele noastre.Sunt de parere ca mai este totusi mult pana ce romanul isi va schimba atitudinea de ignorant in cea de nationalist!Va salut!Eugen U.
Raspunde     Recomanda:
3. Antoneta MANGU 53 Pitesti, Romania 03/03/2012 12:56
»»
Toate statele "pagubite in acest fel" trebuie sa faca aceeasi "cerere" ca si Romania.
Raspunde     Recomanda:
4. Pirvu Nicoleta 31 Bucuresti,Romania 03/03/2012 17:02
»»
Da,sunt de acord cu recuperarea creantei.
Raspunde     Recomanda:
5. lica 54 romania 07/02/2012 10:05
»»
Distrugerea ţărănimii româneşti şi planurile economice ale celui de-al Treilea Reich
de Radu Golban

Politica actuala de reforma a statului, al carei obiectiv este distrugerea taranimii, poate sa aibe la baza planurile economice ale celui de-al Treilea Reich. Ministrul nazist al Agriculturii, Backe, si Institutul de Analiza Stiintifica a Muncii a Frontului Muncitoresc german au conceput in 1941 modelul de cooperare si colaborare cu hinterlandul german, cum numeau sud-estul Europei.
Agricultura de subzistenta trebuia desfiintata.
In realizarea planurilor de subordonare economica a acestei regiuni, autorii considerau ca ar avea de trecut urmatoarele obstacole majore: “Mentalitatea acestei populatii si lipsa de intelegere. Asa se explica lipsa de interes de a produce dincolo de nevoia subzistentiala de alimente…”. Expertul german in agricultura Franges sugera o noua impartire a terenurilor agricole pentru monoculturi de soia, hamei si plante furajere. Desfiintarea agriculturii de subzistenta a fost considerata cel mai important pas. In cadrul acestei restructurari agricole, expertii nazisti considerau ca Romania ar avea, luand in considerare suprafata arabila, o suprapopulatie rurala care ar impiedica aceste planuri.
Taxa propusa de Guvernul Boc este de natura sa favorizeze astazi aceste planuri, silind taranii sa-si vanda terenurile.
In 1940, expertii germani Seraphim si Franges estimau ca suprapopulatia de „tarani mancai” (bäureliche Esser) a Romaniei ar fi de aproximativ 40%. Solutia consta in mobilizarea acestor tarani ca forta de munca ieftina in Germania. Am putea crede ca originea etimologica a numelui expertului german Franges provine de la termenul latin al capsunii – „frangaria”. Astazi, numele sau ne trimite inevitabil cu gandul la termenul de „capsunari”, ce defineste muncitorii de pe plantatiile vest-europene, pentru care acasa nu s-au mai gasit locuri de munca.
O alta solutie propusa de expertii nazisti viza formarea de suprafete agricole mari, prin reforme politice. Taxa impusa acum taranimii pare desprinsa din recomandarile specialistilor politicii de hinterland. Ar trebui sa ne intrebam de ce au fost desfiintate cooperativele agricole dupa 1989 daca tot in acea directie ne indreptam? O analiza a mult laudatei lozinci de impartire a muncii intre Germania si tarile din est, arata ca Germania nici pe departe nu intentiona ca tarile rasaritene sa ajunga la un nivel de trai comparabil cu cel german.
Delegatul pentru planul de patru ani a lui Göring, Kehrl, nota, in 1941, urmatoarele: „In marele spatiu economic, muncitorii germani pot presta doar cea mai bine platita munca. Produsele care nu indeplinesc aceste conditii trebuie lasate pe mainile popoarele de la marginea Europei. Vom culege pentru muncitorii germani doar ce e mai bun din productia industriala europeana”.
Expertul nazist preciza ca, in niciun caz, Germania nu are voie sa tolereze o dezvoltare industriala in Romania, deoarece ar fi in defavoarea surplusului de produse germane.
Succesul Romaniei consta intr-o dezvoltare agricola in domeniul monoculturii de plante non-alimentare, a carei plusvaloare sa fie consumata pentru produse germane. Rudolf Kratz, delegatul german pe langa prefectul Berlinului la Viena, afirma, ca recomandare generala: „A duce o politica coloniala in domeniul agro-politic inseamna sa procedam precum au procedat turcii cu sute de ani in urma: sa scoatem din tara cele de care popoarele pot fi private fara a le saraci cu totul”.
Ulrich von Hassell, fost ambasador german in Iugoslavia in anii 1930 si membru marcant al celei mai influente organizatii economice germane, MWT (Tag-ul economic central european), propunea in 1940 ca in tarile din sud-estul Europei sa fie permise pe plan industrial doar urmatoarele domenii: exploatarea minereurilor, industria moraritului, industria textila, industria silvica, forestiera, prelucrarea lemnului si productia de produse de consum, care nu solicita mana de lucru calificata.
Oricare alta industrie trebuia evitata. Sub nicio forma, preciza Seraphim, directorul Institului Est-European din Breslau in 1941, nu trebuie ca Germania sa accepte dezvoltarea industriei electrotehnice si mecanice in sud-estul Europei. Materia prima a hinterlandului trebuie prelucrata doar de industria germana si nu la sursa.
Expertii Societatii de Studii Sud-Est europene SOEG au concluzionat in 1942 ca, pentru interesele industriei germane, este mai indicat sa se pastreze suveranitatea statelor sud-est europene, deoarece ar fi mai usor de dezindustrializat economia, de implementat diferite poltiici etc. fara lezarea mandriei nationale a acestor state. Aceste state trebuiau cucerite pe cale pasnica, deoarece daca nu ar mai fi fost suverane ar fi putut fi afectate investitiile si creditorii non-germani.
Un Guvern servil, ca cel din zilele noastre, care – dupa cum spunea reprezentantul Romaniei la FMI, economistul Mihai Tanasescu – pentru a atrage banii institutiei financiare, calca pe spinarea saracilor si ii sacrifica pe pensionari si bolnavi, aplica si aceasta ultima recomandare a expertilor germani amintiti mai sus.
Regimul vamal de dupa 1989, care a facilitat, alaturi de o politica necoordonata sau poate chiar bine instrumentata de marile puteri ale Europei:
# dezindustriliazarea Romaniei
# desfintarea industriei mecanice, electrotehnice si agroalimentare
# ca si destructurarea agriculturii,
au creat conditiile preliminarii pentru realizarea planurilor economice ale celui de al Treilea Reich.

Poate ar trebui sa ne intrebam daca nu traim un deja vu ori o inspaimantatoare continuitate.cavalerii zamolxieni
DIRECTIVELE NKVD DIN 1947Nota. Ca si in cazul "Experimentului Pitesti" , asupra acestui document fundamental pentru intelegerea mecanismelor oculte ale sistemului trecut ( si nu numai...) psihologia a pastrat timp de 20 de ani o tacere absoluta. Din multe puncte de vedere, acest text este socant pentru o minte normala si pentru o logica normala dar numai asa putem construi o grila de interpretare a unor actiuni si comportamente specifice sistemului si acesta este numai varful aisbergului ... Cu titlu de experiment ideal putem adapta textul de mai jos la societatea contemporana schimband numele structurilor si agentilor sociali implicati. Consecintele vor fi foarte interesante.

Sergiu SIMION

http://sergiusimion.blogspot.com/2009/06/directivele-nkvd.html

Moscova 2-6-1947 (Strict secret) K-AA/CC113, indicaţia NK/003/47(Documentul, strict autentic, elaborat de NKVD la 2 iunie 1947, a fost descoperit în biroul lui Boleslaw Bierut, preşedinte al Poloniei (1945-1952) şi publicat pentru prima dată în ziarul polonez "Novi Dzienic", în 1981. Acelaşi document a mai fost descoperit şi în Cehoslovacia, Germania, Bulgaria. În mod sigur a fost aplicat şi în România, deşi SRI nu a confirmat existenţa lui în arhivele Securităţii.)


"DIRECTIVELE NKVD

1. Este interzisă primirea pe teritoriul ambasadelor a autohtonilor contactaţi de noi ca informatori. Întâlnirea cu aceşti oameni este organizată de serviciul special desemnat în acest scop, iar întâlnirile pot avea loc doar în locuri publice.( s.n.) Informaţiile sunt preluate de către ambasadă prin organele serviciilor speciale, în speţă cu predarea lor ofiţerului nostru cu cel mai mare grad în ambasadă.

2. Se va umări ca între soldaţii noştri şi populaţia civilă să nu se producă legături de nici un fel. Este inadmisibil ca ofiţerii noştri să viziteze autohtoni la locuinţele lor; este, de asemenea, inadmisibil ca simplii soldaţi să stabilească relaţii cu femei din rândul băştinaşelor. Nu se admite stabilirea de relaţii între soldaţii noştri şi populaţia civilă, respectiv soldaţii autohtoni.( s.n.)

3. Se va accelera lichidarea cetăţenilor care întreţin legături neiniţiate de către noi cu Partidul Comunist Polonez, Partidul Socialist Polonez, cu interbrigadiştii, cu Organizaţia Tineretului Comunist Polonez, cu Armata de Acasă şi alte asociaţii. În acest scop trebuie folosite elementele opoziţiei militare.

4. La acţiunile militare vor lua parte acei soldaţi care au stat pe teritoriul ţării noastre (se are în vedere Uniunea Sovietică n.n.) înainte de a intra în Armata Kosciuzsko (Armata poloneză ce lupta de partea Armatei Sovietice pe teritoriul U.R.S.S. n.n.). Se va ajunge la distrugerea ei totală.

5. Trebuie realizată în mod accelerat unificarea tuturor partidelor într-un singur partid, având grija ca toate rolurile cheie să revină acelor oameni care aparţin serviciilor noastre secrete.(s.n.)

6. Unificarea organizaţiilor de tineret trebuie facută rapid. De la conducatori de organizaţii locale în sus, în poziţii de conducere se vor repartiza oameni desemnaţi de serviciile noastre speciale.(s.n.)

7. Se organizează şi se urmăreşte ca funcţionarii aleşi ca deputaţi la congrese să nu-şi poată păstra mandatul pe întreaga perioadă ce le stă în faţă. Deputaţii nu pot convoca în nici un caz şedinţe între întreprinderi. Dacă nu există altă soluţie şi o asemenea şedinţă trebuie convocată, se vor îndepărta acei oameni care au activitate în legătură cu proiectarea concepţiilor şi avansarea revendicarilor. Iniţiativele particulare trebuie eliminate cu desăvarşire. Pentru fiecare congres se vor pregăti oameni noi şi doar cei vizaţi de serviciile noastre secrete. (s.n.)

8. Se va acorda o atenţie deosebită persoanelor cu capacităţi organizatorice şi cu şanse sigure de popularitate. Aceşti oameni trebuie cooptaţi, iar în cazul în care se opun, se va bloca accesul lor la posturi ierarhic superioare(s.n.).

9. Se va urmări ca funcţionarii de stat (exclusiv organele de securitate şi din industria minelor) să aibă retribuţii mici. Aceasta se referă îndeosebi la sfera sănătăţii, justiţiei, culturii, respectiv la cei care deţin funcţii de conducere (!!!- s.n.)(documentul găsit în Cehoslovacia adaugă: mai puţin cadrele de conducere alese pe baza lealităţii faţă de regimul socialist).

10. In toate organele de guvernământ, respectiv în majoritatea uzinelor, trebuie să avem oameni care conlucrează cu serviciile noastre speciale, fără ştirea organelor administrative locale.(!!!- s.n.)

11. Se va urmari cu stricteţe ca presa autohtonă să nu transmită date privind calitatatea şi sortimentul mărfurilor ce ni se transportă. Nu este voie ca această activitate să se numească comerţ. Trebuie neapărat menţionat faptul că e vorba de schimburi de mărfuri.

12. Se vor exercita presiuni asupra serviciilor publice în sensul că acestea să nu acorde acte doveditoare a proprietăţii asupra pămantului; actele vor arăta doar calitatea de lot dat în folosinţă, dar niciodată pe aceea de proprietate a deţinătorului.(- s.n.)

13. Politica faţă de mica gospodărie ţărănească urmează acest curs pentru a face gospodăria particulară nerentabilă. După aceea, trebuie începută colectivizarea. În cazul în care ar interveni o rezistenţă mai mare din partea ţăranilor, trebuie redusă împărţirea mijloacelor de producţie repartizate lor, concomitent cu creşterea obligaţiilor de predare a cotelor. Dacă nici aşa nu se ajunge la rezultatul scontat, trebuie organizat ca agricultura să nu poată asigura aprovizionarea cu alimente a ţării, astfel ca necesarul să trebuiască acoperit prin import.(s.n.)

14. Trebuie făcut totul ca hotărarile şi ordinele - fie acelea cu caracter juridic, economic sau organizatoric - să fie nepunctuale.( !!! - s.n.)

15. Trebuie făcut totul ca anumite cazuri să fie discutate concomitent de mai multe comisii, oficii şi instituţii, însă nici una dintre ele să nu aibă drept de decizie înainte de a se consulta cu celelalte (fac excepţie cazurile ce vizează industria minelor). (!!! - s.n.)

16. Sindicatele din uzină nu pot exercita nici o influentă asupra activităţii din uzină. Ele pot lucra doar la punerea în practici a hotararilor şi atât.(s.n.)

17. Sindicatele nu au dreptul de a se împotrivi conducerii în nici o problemă. Sindicatele trebuie să fie ocupate cu alte probleme minore ca de exemplu: organizarea odihnei în concedii, discutarea cererilor de pensii şi împrumuturi, programe culturale şi distractive, organizarea de excursii, repartizarea mărfurilor deficitare, justificarea unor puncte de vedere şi decizii ale conducerii politice.(s.n.)

18. Trebuie organizat ca numai acei conducători să fie avansaţi care execută impecabil problemele cu care au fost însărcinaţi şi care nu le analizează depăşind cadrul activităţii lor.(s.n.)

19. In legătura cu activitatea băştinaşilor care sunt purtători ai unor funcţii de partid, de stat sau administrative trebuie create asemenea condiţii, ca aceştia să fie compromişi în faţa angajaţilor, astfel încât să devină imposibilă întoarcerea lor în anturajul iniţial.(!!!-s.n.)

20. Cadrelor militare autohtone li se pot încredinţa poziţii de răspundere în locuri unde deja sunt plasaţi oamenii serviciului special.(!!!- s.n.)

21. In cazul fiecărei actiuni armate si cu ocazia tragerilor, cantitatea munitiei va fi controlată permanent si cu seriozitate, indiferent de tipul de armă.

22. Trebuie ţinut sub observaţie fiecare institut de cercetare şi laborator, consemnându-se orice cercetare valoroasă.

23. Trebuie acordată o mare atenţie inventatorilor, inovatorilor, respectiv dezvoltată şi sprijinită activitatea lor, dar fiecare invenţie trebuie înregistrată cu consecvenţă la centru. Este permisă doar realizarea acelor investiţii care au aplicabilitate în industria minelor sau cele care au indicaţiile noastre speciale.Nu este permisă realizarea acelor invenţii care ar asigura creşterea producţiei de produse finite şi, în paralel cu aceasta, scăderea producţiei şi a extragerii de materii prime , sau ar împiedica îndeplinirea deciziilor (s.n.). Dacă o invenţie a devenit cunoscută, trebuie organizată vânzarea acesteia în străinătate pe valuta vest, pe motiv că e prea costisitoare în ţară. Documentele cuprinzând datele cu privire la valoarea şi descrierea invenţiei nu se publică. Toate datele şi documentele privitoare la valoarea şi descrierea amănunţită a invenţiei vor intra in posesia noastră.(s.n.)

24. Punctualitatea transporturilor de orice gen trebuie perturbată (mai puţin cele cuprinse în îndrumările din N.K. - 552-46).(s.n.)

25. În uzine trebuie iniţiate diferite şedinte şi conferinţe profesionale, trebuie notate propunerile, observaţiile ce au fost expuse, respectiv autorii acestora (s.n.).

26. Trebuie popularizate discuţiile cu muncitorii care se ocupă de probleme actuale legate de producţie, respectiv cele care critică trecutul şi problemele locale. Nu se vor înlătura cauzele fenomenelor în discutie( !!! -s.n.).

27. Luările de poziţie ale conducerilor băştinaşe pot avea coloratura naţională sau istorică, dar acestea nu pot duce la unitatea naţională.

28. Trebuie acordată o mare atenţie ca nu cumva în oraşe să existe reţele de apă nelegate la reţeaua principală în cartierele în curs de reconstrucţie sau nou construite. Canalizările vechi neracordate şi fântânile trebuie lichidate sistematic pe parcurs. (s.n.)

29. Reconstrucţia obiectivelor industriale şi construcţia celor noi se va face având în vedere ca materialele reziduale să fie dirijate în depozitele de apă ce ar putea folosi drept rezerve de apă potabilă.( !!! - s.n.)

30. În orasele reconstruite sau nou construite nu se mai admit în locuinţe spaţii excedentare, care ar putea folosi la adăpostirea pe o perioada mai lungă a animalelor sau depozitarea rezervelor de alimente.(s.n.)

31. Întreprinderile proprietate personală, micii meseriaşi şi micii industriaşi să primeasca doar astfel de materii prime şi utilaje inferioare şi care să împiedice producţia de calitate. Preţul acestor mărfuri să fie mai mare decât preţul produselor similare ale întreprinderilor de stat.(s.n.)


32. Trebuie extinsă birocraţia statului în cel mai înalt grad în toate domeniile. Este admisă critica activităţii organelor administrative, însa nu se admite nicidecum scăderea numerică a personalului şi nici funcţionarea normală a aparatului birocratic.( !!! - s.n.)

33. Trebuie avut o mare grijă de toate proiectele de fabricaţie în industria minieră, respectiv în întreprinderile indicate în mod special. A se împiedica aprovizionarea bună a pieţei interne.(s.n.)

34. Trebuie acordată o atenţie deosebită bisericilor. Activitatea cultural-educativă trebuie astfel dirijată ca să rezulte o antipatie generală împotriva acestora. E necesar să fie puse sub observaţie tipografiile bisericeşti, arhivele, conţinutul predicilor, cântecelor, al educaţiei religioase, dar şi cel al ceremoniilor de înmormântare.

35. Din şcolile elementare, de specialitate, dar mai ales din licee şi facultăţi trebuie să fie înlăturaţi profesorii de valoare care se bucură de popularitate. Locurile lor trebuie să fie ocupate de oameni numiţi de noi, având un nivel de pregătire slab sau mediocru. Să se analizeze diferenţele dintre materii, să fie redusă cantitatea de material documentar, iar la licee să se opească predarea limbilor latină şi greacă veche, a filozofiei generale, a logicii şi geneticii. În manualele de istorie nu trebuie amintit care dintre domnitori a servit sau a vrut să servească binele ţării. Se va insista pe lăcomia şi răutatea oricărui rege, pe efectul nefast al monarhiei şi pe lupta poporului asuprit. In şcolile de specialitate trebuie introdusă specialitatea îngustă.(s.n.)

36. Trebuie să fie iniţiată organizarea unor acţiuni cu caracter artistic sau sportiv care să sarbatorească lupta băştinaşilor împotriva cotropitorilor (exclusiv ruşii, îndeosebi nemţii) şi care să popularizeze lupta pentru socialism.

37. Pe plan local este interzisă apariţia unor opere despre acei băştinaşi care înainte de revoluţie şi în perioada celui de-al doilea război mondial au trăit la noi (în U.R.S.S., n.n.) sau au luptat alături de noi în timpul războiului. .

38. Dacă se constituie o organizaţie care ar sprijini alianţa cu noi, dar totodată ar stărui asupra controlului activităţii economice a conducerii oficiale, imediat trebuie pornită împotriva ei o campanie de acuzare a naţionalismului şi şovinismului. Aceasta trebuie făcută în felul următor: profanarea monumentelor ce ne aparţin, distrugerea cimitirelor, difuzarea unor manifeste din care să rezulte ponegrirea naţiunii şi culturii noastre şi îndoiala faţă de înţelesul contractelor încheiate cu noi. (s.n.). În munca de propagandă trebuie implicaţi şi băştinaşii, folosindu-ne de ura care există împotriva acelor organizaţii.(s.n.)

39. Se va da o atenţie deosebită construcţiei şi reconstrucţiei drumurilor, podurilor, a căilor şi reţelelor de legătură, indiferent cât de îndepărtate sau inaccesibile ar fi, ca, in cazul în care este nevoie pe o intervenţie armată, locul rezistenţei sau al concentrării forţelor reacţionare să fie accesibil din toate părţile.

40.Trebuia ca reprezentanţii opoziţiei politice să fie închişi. Se va încerca prin toate mijioacele racolarea acelor opozanţi care se bucură de stima populaţiei băştinaşe. Dacă nu cedează, trebuie compromişi prin campanie de denigrare. Înainte ca ei sa se întipărească în conştiinţa maselor, trebuie lichidaţi prin aşa numite "întâmplări neprevăzute" sau închişi sub acuzaţia de crimă de drept comun. Numai în cazuri cu totul speciale se admit procese politice, care vor fi ţinute sub acuzaţia de "înaltă trădare(s.n)"

41. Trebuie împiedicată cu orice preţ reabilitarea celor condamnaţi în procese politice. Dacă această reabilitare devine inevitabilă, se admite doar cu condiţia ca acel caz să fie considerat o greşeală judecătorească, condamnatul nu va fi judecat, ci doar graţiat; nu va avea loc reluarea procesului, respectiv autorii judecăţii greşite nu vor fi convocaţi(s.n.).

42. Se interzice judecarea sau chiar criticarea publică a acelor conducători numiţi de către partid, care prin activitatea lor au produs pierderi sau au trezit nemulţumirea angajaţilor. În cazuri drastice se recheamă din funcţie, fiind numiţi în poziţii similare sau superioare. La sfârşit, trebuie puşi în funcţii de conducere şi ţinuţi în evidenţă drept cadre de rezervă pentru perioada schimbărilor ulterioare (!!!- s.n.).

43. Se aduc la cunoştinţa publicului procesele acelor persoane cu poziţie de conducere (în primul rând din cadrul armatei, ministerelor, serviciilor importante, cadrelor didactice) care sunt învinuite de atitudine împotriva poporului, socialismului, industrializării. E o acţiune ce atrage atenţia maselor populare.

44. Se va căuta ca acei care lucrează în diferite funcţii indiferent cât de mici, să fie schimbaţi şi înlocuiţi cu muncitori cu cea mai mică pregătire profesională, necalificaţi (s.n.).

45. Trebuie ca la facultăţi să ajungă cu prioritate sau în mod exclusiv, cei ce provin din cele mai joase categorii sociale, cei care nu sunt interesaţi să se perfecţioneze la nivel înalt, ci doar să obţină o diplomă (s.n.)."

Reprodus din "Opresiunea cultelor religioase din România în timpul dictaturii comuniste" Comunicări prezentate la Simpozionul "Experimentul Piteşti - reeducarea prin tortură", Ediţia a II-a, Secţiunea a II-a, Piteşti, 4-6 octombrie 2002, Fundaţia Culturală Memoria, filiala Argeş, Piteşti, 2003; pg. 18-29)

Sursa : http://www.gid-romania.com/IndexSections.asp?SID=220
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
6. Petru Virciorovan 42 Timisoara 07/02/2012 11:02
»»
Sunt de acord !
Raspunde     Recomanda:
7. Kai Schuhmann 32 Timisoara, Romania 07/02/2012 11:21
8. Gabriel Penes 46 Bucuresti, Romania 07/02/2012 11:31
»»
Trebuie macar sa mori incercand...
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
9. vlad forman lavinia stefanie 32 timisoara, romania 07/02/2012 13:50
10. corneliu vlad 69 bucuresti, romania 07/02/2012 11:36
»»
ok
Raspunde     Recomanda:
11. Laurentiu Z. 30 Timisoara, Romania 07/02/2012 11:35
12. Heinz Gotsch 18/03/2012 12:23
13. lupencea roxana olga 37 TIMISOARA ROMANIA 07/02/2012 11:47
»»
Poporul nostru are nevoie de acesti bani,si politicieni ar trebui sa scoata capetele din nisip si sa asculte un om care vrea binele nostru.Asta ar trebui sa faca daca nu ar fii manjiti pina la coate.RUSINE POLITICIENILOR CARE RAD DE CEEA CE ZICE DL.GOLBAN.Si rusine celor care cauta argumente cum ca nu ar fii adevarat acest lucru atat de important pentru noi.RUSINE POLITICIENILOR.
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
14. Breiller-Popescu Cristian 07/02/2012 11:46
»»
Oare ce va fi....fost?
Raspunde     Recomanda:
15. Anca Eugen Daniel 57 București, România 07/02/2012 12:57
»»
Demersul doctorului în economie monetară, Radu Golban, îndârjirea cu care activează pentru a-și demonstra descoperirea istorică, merită din plin a fi susținută de marea masă a românilor din țară și străinătate. Cu atât mai mult cu cât autoritățile românești (și mai ales BNR) au făcut tot posibul pentru a diminua efectele descoperirii doctorului Radu Golban, în loc să accepte o discuție și o analiză profundă a acestei descoperiri. În plus, coaliția aflată la guvernare în acest moment a torpilat încercarea lui Radu Golban de a se forma o comisie de anchetă parlamentară, care să verifice toate aspectele legate de această descoperire istorică. În Grecia, cea blamată de nemți că nu-și plătește datoriile, un grup de 28 parlamentari au cerut săptămâna trecută Germaniei ca ea să-și plătească datoria istorică de 54 miliarde Euro către Grecia. În România epocii Băsescu Președinția, Guvernul, Parlamentul și BNR nu știu ce să mai facă și să distrugă curentul de opinie creat de Radu Golban, în dorința lor de a ”nu supăra pe nemți” ! Oare asta este demnitatea noastră, a românilor ? Să stăm mereu cu capul plecat la cei care conduc Europa ? Să acceptăm să nu ni se plătească datoriile, în timp ce noi am fost presați de alte țări să ne plătim datoriile (vezi cazul cu Suedia, din 2001, ba chiar și cazul Germaniei, care, prin vocea cancelarului Merkel, cerea imperios României, în octombrie 2010, ca ”România să-și respecte obligațiile asumate contractual și să-și achite imediat datoriile față de agenții economici germani, datorii de aproximativ 140 milioane Euro”) ? Păi, cum vine asta ? Noi să ne achităm de datoriile recente față de Germania, dar Germania să nu ne plătească datoriile istorice ? Păi asta-i egalitate și respect între state ? De aceea acțiunea doctorului Radu Golban trebuie susținută și popularizată de toți românii, pentru a forța guvernanții să asculte și de vocea poporului, așa cum ar fi firesc într-o lume normală !
Raspunde     Recomanda:
16. Pascaru 07/02/2012 11:54
»»
ESTE BINE VENITA ACEASTA PETITIE.CUNOSC PROBLEMA DREPT PENTRU CARE MA ALATUR GRUPULUI DE PETITIONARI.
Raspunde     Recomanda:
17. Silea Alina 31 Tulcea 07/02/2012 12:09
18. Sorin-Ovidiu Tanjeala 55 Bucuresti 07/02/2012 12:24
19. Banu Florian 39 Bucuresti 07/02/2012 12:35
»»
Felicitari domnului Radu Golban pentru perseverenta domniei-sale! Sa speram ca guvernantii nostri se vor sinchisi sa inceapa un demers coerent in vederea elucidarii acestei situatii!
Raspunde     Recomanda:
20. Tanasescu Aristide 55 New York , SUA 07/02/2012 12:35
21. Mariana Vass 49 Sannicolau-Mare, Romania 07/02/2012 12:44
»»
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
22. Valentin - Corneliu Clejan 43 București, România 07/02/2012 12:48
23. Ioan Rosca 53 Piatra Neamt, Romania 12/02/2012 09:02
»»
Un gest elementar pentru intrarea in normalitate. Sa punem punct indoctrinarii mediatizate larg, care acopera aservirea neocoloniala a Romaniei. Democratia reala inseamna apararea intereselor celor reprezentati.
Raspunde     Recomanda:
24. Antonia Balan 38 Romania, UE 07/02/2012 13:00
»»
Pe noi, ca tara, nu ne absolva nimeni de nimic. Noi de ce am sterge ceva ce este evident?
Raspunde     Recomanda:
25. Jayson Tanasescu 25 Bucuresti, Romania 07/02/2012 13:00
26. Cornel Dehelean 36 Zurich, Elvetia 07/02/2012 15:27
27. PUSCASU VLAD IRIMIE 25 Cluj Romania 07/02/2012 13:07
»»
FOARTE BUNA PETITIA! Germania datoreaza bani din anii hitlerismului diabolic si dinainte.E bine sa se achite,asa cum s-a achitat fata de israel pentru Holocaust
Raspunde     Recomanda:
28. Agripina Pruna 53 Romania 07/02/2012 13:10
»»
Sunt de acord cu acest demers
Raspunde     Recomanda:
29. Maria Mitica 27 Bucuresti, Romania 07/02/2012 13:08
30. toma ionut daniel 28 medgidia, romania 07/02/2012 14:19
31. PALCAU ADRIANA 56 TIMISOARA, ROMANIA 07/02/2012 13:18
»»
Felicitari D-lui Dr. GOLBAN !!
Raspunde     Recomanda:
32. aureliu surulescu 32 bucuresti 07/02/2012 19:08
»»
Asta sa fie primul pas .Intrebarea mea este cand vom sti datoriile catre Romania ale Irakului si altor tari din-ainte de 1989 ?
Raspunde     Recomanda:
33. cotlarciuc elisabeta doina 57 RO Husi 07/02/2012 13:39
»»
Germania trebuie sa invete sa fie respectusa cu alte ppoare si sa accepte o reala valoare a Euro, care acum este fals si mare, sa isi plateasca datoriile.Sa nu mai impuna reguli pe care nici ea nu le respecta. Ca si Franta de altfel
Raspunde     Recomanda:
34. Liana Radulea 35 Timisoara 07/02/2012 13:24
35. Ioan Rosca 53 Piatra Neamt, Romania 07/02/2012 13:30
»»
Incerc pentru a treia oara sa semnez aceasta petitie cruciala, un prim pas catre decolonizarea si democratizarea Romaniei.
Raspunde     Recomanda:
36. Claudiu Tarziu 39 Bucuresti 07/02/2012 13:32
37. Carmen Babia Bucuresti 07/02/2012 13:55
»»
Recuperarea acestei datorii (dar si a altelor...) este IMPERATIVA!
Raspunde     Recomanda:
38. Oltean Delia 07/02/2012 13:54
39. Negrea Roxana 68 Bucuresti, Romania 07/02/2012 14:10
»»
Mi se pare corect,in conditiile in care noi ne-am platit si rasplatit datoriile fata de altii...si altii sa-si plateasca ce datoreaza.
Raspunde     Recomanda:
40. Duma Ioan Gheorghe 42 Ckuj-Napoca, Cluj 07/02/2012 14:06
»»
Petitia e buna - ca orice lucru care ar aduce bani Romaniei. Mai ales, ca deja, toti (de la rromii cu palate pana la bietii politicieni) ne plangem ca nu mai avem de unde fura.
Cu 18 mld. euro in buget speram ca niste matusi Tamare sau bordurari si asfaltisti s-o mai duca prin criza...
Raspunde     Recomanda:
41. CALINESCU BEATRICE BUCURESTI - ROMANIA 07/02/2012 14:21
42. Corches Dorel 41 Cimpeni, Romania 08/02/2012 09:40
43. Daniela Serban 47 Constanta Romania 07/02/2012 14:27
44. Virgil GORCEA 32 Timisoara 07/02/2012 14:40
»»
suntem prea "bogati" ca sa nu ne recuperam banii pe care nemtii nii datoreaza. simplu la patrat.
Raspunde     Recomanda:
45. dani 07/02/2012 14:33
46. Tudose Brindusa 37 Iasi, RO 07/02/2012 14:36
»»
Sper ca acest demers sa aiba succes.
Raspunde     Recomanda:
47. Nicila Cristian 38 bucuresti, romania 07/02/2012 14:33
48. Brasoveanu Marius 21 Sibiu, Romania 07/02/2012 14:40
49. Anca Mihaela A. 07/02/2012 14:57
50. Cristache Asineta 55 Bucuresti-Romania 07/02/2012 17:26
51. iulia hampu 31 Timisoara, Romania 07/02/2012 14:57
52. Liuba Grecea 37 Bucuresti 07/02/2012 17:18
53. Buneci Bogdan 35 Bucuresti,Romania 07/02/2012 15:47
54. Andreea H 18 Timisoara, Romania 09/02/2012 10:38
55. SERACIN Cornel-Florin 38 Timişoara 07/02/2012 21:55
56. toc mirela felicia 35 busteni - romania 19/03/2012 08:41
57. FATU NICOLAE 67 BUCURESTI,ROMANIAU2AZ 07/02/2012 16:19
»»
CORECT .TREBUIE SA LUAM ATITUDINE
Raspunde     Recomanda:
58. Iulian Capsali Bucuresti 07/02/2012 15:42
»»
Germania, banii inapoi!
Raspunde     Recomanda:
59. Simona Arabagiu 07/02/2012 15:43
60. slatineanu petrus 33 roma italia 07/02/2012 16:14
»»
sper sa putem recupera datoriile care le au si alte tari la romania
Raspunde     Recomanda:
61. cojocaru simona ana 36 romania 08/02/2012 08:52
62. dan hepes 36 romania 07/02/2012 15:57
63. MOSINCAT CONSTANTIN 59 ORADEA, ROMANIA 08/02/2012 08:45
»»
ORICE CENT DEBIT TREBUIE RECUPERAT!
Raspunde     Recomanda:
64. Popescu Iulian 51 Rosiori de Vede,Romania 08/02/2012 14:10
65. ghircusmarian 24 mioveni 07/02/2012 16:34
66. EUGENIA ROBU 38 romania,constanta 08/02/2012 15:23
67. Gabriela 38 BRASOV 07/02/2012 16:11
68. lidia 57 romania 11/02/2012 08:07
69. aurelian 27 Focsani Romania 08/02/2012 15:16
»»
Ar trebui recuperate si celelalte creante...
Raspunde     Recomanda:
70. Sorin Pirvan Bucuresti / Romania 07/02/2012 16:18
71. Constantin Dorian 60 Petrosani, Hunedoara 08/02/2012 01:23
72. Elena Eli ROMÂNIA 07/02/2012 16:44
73. onel petronela Constanta,Romania 07/02/2012 16:49
74. onel ionel Timisoara,Romania 07/02/2012 16:53
75. VORMITTAG FRANCOISE RAMONA 36 BUCURESTI 09/02/2012 10:01
76. Irina Bazon Iasi 07/02/2012 16:57
77. Popescu Florin 50 Ploiesti - Romania 07/02/2012 17:38
»»
Nu pot cpmenta , trebuie sa fim uniti !
Raspunde     Recomanda:
78. matei elena 39 IASI,ROMANIA 07/02/2012 19:07
»»
dati-ne banii bunicilor nostri!
Raspunde     Recomanda:
79. Nicolae Gabriel 41 Pitesti 08/02/2012 12:41
80. Maria Mirabela 07/02/2012 17:10
81. Radu Iulian 52 calarasi,Romania 07/02/2012 18:27
82. Manole 07/02/2012 17:24
»»
Mult succes domnului RADU GOLBAN pentru ceea ce vrea sa faca in folosul Romaniei schimband imaginea deja patata de toti hotii si banditii care sau perindat la guvernarea tarii noastre.Tin sa amintesc pe aceasta cale de masurile care se vor lua dupa aceea tuturor semnatarilor acestui document.Pentru ca;cenzura nu a disparut in Romania,apoi monstruoasa coalitie face tot posibilul dea distruge pe cei ce se impotrivesc.Ceea ce fac marionetele noastre de la conducere cu aceasta creeanta este total inadmisibil.De ce sant complet dezinteresate marionetele de la conducere?Pentru a intra in gratia(sub pielea celor puternici si hotaratori)de la conducerea uniunii.Noi vrem sa fim cotati la adevarata valoare.Nu vrem sa mistificam cu nimic.Nu vrem sa cersim cu nimic.Fiecare in banca lui.Fiecare la casa lui la saracia lui.Asa ca sa ne alaturam cu totii pentru a distruge mafia care sa infiltrat la toate nivelurile.Sa taiem aceste tentacule care ne incatuseaza obligatoriu.Daca in cateva ore ederenti sant peste cincizeci?Asta inseamna ca vom invinge.Este nevoie de cat mai multi.Chiar si cu demiterea guvernantilor sa procedam la fel.Foarte urgent si la subiect.
Raspunde     Recomanda:
83. Iesanu Horatiu 22 bucuresti, Romania 18/03/2012 14:14
84. Raluca Baboise Golban 07/02/2012 17:39
85. Cornel Valsan 52 Bucuresti 07/02/2012 18:10
»»
Ar trebui facute demersuri serioase in sensul asta, insa numai cand va exista un guvern responsabil, cinstit si patriot. Altfel nu s-ar face decit sa li se alimenteze conturile unora ca Udrea & Co.
Raspunde     Recomanda:
86. D.Vestea 07/02/2012 17:50
87. Raduica Nicolae 52 Drobeta Turnu Severin 07/02/2012 18:18
»»
De acord
Raspunde     Recomanda:
88. Oproiu Corina Elena 24 orastie,Romania 07/02/2012 20:58
89. CALINESCU ADRIAN 66 bucuresti,romania 07/02/2012 18:03
»»
categoric trebuie incercat
Raspunde     Recomanda:
90. ligia neacsu timisoara, RO 07/02/2012 18:09
91. Petrican Daniel-Costel 52 Tulcea,Romania 07/02/2012 18:10
»»
Daca ar fi putut transfera macar o parte din suma in conturile lor,conducatorii nostrii "iubiti" ar fi rezolvat problema in cateva zile.
Raspunde     Recomanda:
1 raspunsuri:
92. NASTASE 07/02/2012 18:14
93. CIOCOV Veselin-Neboişa 27 Timişoara 07/02/2012 18:14
94. carmen pascu 07/02/2012 20:39
95. Radulescu Mihaela 38 Bucuresti Romania 07/02/2012 18:20
96. Stefana Bianu 07/02/2012 18:22
»»
SA FACEM NOI, POPORUL, ce nu au facut ministrii de externe ai tarii de 22 de ani, si cea ce pururea Guvernatorul BNR nici n-a pomenit ...
Raspunde     Recomanda:
97. Roxana Popazu 44 Iasi/Romania 07/02/2012 19:58
98. Mîndru Florin 07/02/2012 23:09
99. Chiracu Dorina Bucuresti, Romania 07/02/2012 18:27
100. Filofteia Rinzis 60 Bucuresti 07/02/2012 18:32
»»
Succes!
Raspunde     Recomanda:
Petitie, semnaturi in format: xls  pdf
Pagina 1/60 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 60