Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Oprim comasarea Colegiului Național „Al. Odobescu” din Pitești
image

Petitie: "Oprim comasarea Colegiului Național „Al. Odobescu” din Pitești"

Facebook share

Prin semnarea acestei petiții, putem opri comasarea celor două instituții de învățământ.

Elevii C.N Alexandru Odobescu și cei din Școala Gimnazială Tudor Mușatescu sunt obligați să fuzioneze împotriva voinței lor.

Primăria a luat această decizie fără a informa aceste doua unități de învățământ și fără a cere consimțământul nimănui. Lucrurile au fost făcute în liniște; profesorii, elevii și părinții au fost informați după ce decizia a fost luată.

Prin toate cele enumerate mai sus, Consiliul Local a încălcat Legea 1/2011, cât și Legea 52/2003 a transparenței decizionale. Consiliul Local era obligat, conform legii, sa pună în dezbatere publică aceasta propunere fapt ce a fost ignorat în totalitate de acesta.

Cu toate că Primăria este proprietară peste clădirile celor două instituții, însă nu și asupra sutelor de elevi, care nu pot fi manipulați, ignorați și mutați. Acești copii, împreună cu părinții lor, care până la vârsta de 18 ani au răspundere asupra lor, au făcut alegeri. Au ales o școală sau un liceu în anumite condiții, care nu pot fi schimbate fără a li se cere măcar vreo părere înainte de luarea unor decizii.

21/02/2017

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Primăria Pitești
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Categorie: Educatie, invatamant.
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =