Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Proiectul de Lege pentru stabilirea parteneriatului dintre Stat şi Biserică în domeniul asistenţei sociale trebuie retras!", pagina 1

Facebook share
 
ovidiu haidu (22 Martie 2011, 01:38)
si tacerea este un raspuns
Colegiul National al Asistentilor Sociali trebuia sa fie una din primele organizatii care trebuia sa ia atitudine. Probabil ca presedintele absolvent de teologie nu are nicio problema...sau poate este chiar un sustinator
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alex (31 Martie 2012, 07:31)
poate mai aveti nevoie de documentare
Cred ca autorii acestei petitii sunt intr-o mare eroare, sau au interese privind domeniul asistentei sociale. Daca nu stiti, in cadrul Institutelor Teologice functioneaza sectii de asistenti sociali, deci cum puteti sustine ca Biserica nu are competente in asa ceva? Daca vreti sa vedeti un lucru impresionant, va recomand sa mergeti la Manastirea "Petru Voda", unde parintele Iustin Parvu a ridicat un adevarat spital langa manastire, pentru cei nevoiasi. Nu cred ca proiectul de lege isi propune desfintarea asociatiilor non-profit ci mai degraba stimularea cultelor de a se implica in proiecte sociale.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihai (10 Iunie 2015, 12:47)
De să o resping?
Eu personal cred că dacă domnii care au propus această respingere nu au o altă problemă cu legea decât că este implicată biserica.
Am tot respectul pentru acești domni si ei trebuie lăsați să își exprime părerea dar nu uitați ca poate dacă v-au făcut să înțelegeți logic ce spun ei și argumentele lor sunt logice asta nu înseamnă că este și adevărat.
Eu consider că biserica joacă un rol important în cultura noastră și vedem foarte multe inconsecvențe îm afirmațiile multora dintre acești oameni politici deși au argumente logice. Domnul Remus Cernea în propunerea de lege a parteneriatului civil in art. 1 alin. 2 spune că discriminarea nu este acceptată în nici o formă. Dar când clarifică cine are voie să încheie un parteneriat civil se contrazice pentru că impune niște clauze care nu ar fi trebuit să fie doarece nu exostă diferențe.
Acesta este doar un exemplu prin care vedem că dacă este logic nu este neaparat adevărat.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
trist (14 Martie 2011, 09:31)
Mai, nu pot sa cred cate tampenii am citit...
Mai, nu pot sa cred cate tampenii am citit printre comentariile afisate pe aceasta petitie:
1, Poti fi asistent social angajat de catre biserica, Spre asta se tinde si asta se face
2, Cel putin in zona Moldovei biserica face treaba foarte buna in domeniul asistentei sociale. Excluzand pe acei asa zisi popi care umbla numai dupa bani, sunt si preoti adevarati care fac consiliere si asistenta sociala, organizatii crestin ortodoxe care se acrediteaza in asistenta sociala obtinand punctaje de aproape 100%, care atrag fonduri din strainatate si de cele mai multe ori preiau mai bine de 70% din munca pe care statul nu o face deloc.
3. Cred ca preotul poate deschide usi importante catre beneficiari aflati in real pericol;
4. Cred ca serviciile sociale care apartin de stat atrag angajati cu fundul lipit de scaune, care doar fac acte si hartii, care doar citesc rapoarte si care vad un om/copil aflat in suferinta cam odata pe saptamana, pe cand un preot vede sute de cazuri pe care nu le poate rezolva pentru ca nu are acces, sau acelasi acces la ajutorul statului;
5. Angajatii din asistenta sociala ai bisericii muncesc de pana la 5 ori mai mult pentru ca se simt obligati si moral sa se implice cu tot sufletul, intuindu-si menirea de modele in viata unui copil/om aflat in cumpana pe cand un imbecil care sta toata ziua la birou si nu are nici un fel de valori morale si nu respecta sufletul suferind al celui din fata lui, nu are nici o sansa sa "recupereze" la nivel profund o trauma, o suferinta, o nevoie reala de asistenta.

In plus, oricum biserica face mult mai multa treaba in domeniu decat va imaginati voi, numai ca nu are ajutorul statului. Peste tot vedeti numai marlanii, dar uitati ca toata paranoia asta vine din sufletele voastre spalate de stirile de la ora 5.

PS: nu sunt preoteasa si nici nu am rude in domeniu, spun doar ce vad.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
VESEL (10 Martie 2016, 13:04)
ASA, SI?
De acord ca oamenii bisericii pot face asistenta sociala de real succes. Si ce ii oprește sa aibă ONG pentru asta și sa obțină finanțare de la stat pentru asistenta sociala, ca orice ONG? de ce trebuie biserica favorizata în general de către sat prin acces la fonduri preferențial fata de organizații laice? Nu cumva este o discriminare privind acordarea banilor comunitari?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: