Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Organizare referendum pentru trecerea la Monarhie Constitutionala
image

Petitie: "Organizare referendum pentru trecerea la Monarhie Constitutionala"

Facebook share

Stimati Romani,

Astăzi, monarhiile constituționale sunt combinate cu o democrație reprezentativă, care reprezintă teoriile suveranității populare care plasează suveranitatea în mâinele poporului, și cele care consideră important rolul tradiției în guvernământ. Cu toate că regele sau regina pot fi considerați șeful statului, prim Ministrul, a cărui putere provine direct sau indirect în urma alegerilor, este Șeful guvernului.

Dupa cum bine stim multe tari din Europa si nu numai au adoptat acest regim, ca de exemplu Spania, Suedia, Norvegie, Liechenstein, Danemarca. Belgia, Anglia, Olanda si lista poate continua. Prosperitatea acestor tari este cunocuta de catre toti.

Romania, inainte de trecerea la comunism, a fost cunoscuta prin conducatorii ei si in acelasi timp si respectata. Acum dupa comunism, de cand am trecut la o "democratie pura" am ajuns sa fim tratati ca o tara din lumea a 3-a datorita conducatorilor nostri. Un exemplu recent ar fi intre presedintele Basescu si presedintele Sarkozy sau Berlusconi. Nu e vina actualului presedinte, deoarece ori si care ar fi fost tot la fel am fi fost tratati.

Revenirea ca si reprezentant al poporului al unui om care a fost pregatit si care a crescut pentru tara, care traieste pentru tara, ar asigura o mai buna organizare a institutilor, reducerea mafiei politice daca nu chiar eliminarea ei si cel mai important, o multitudine de investitori straini care ar capata incredere in tara noastra draga cu multe resurse neexploatate.

Va indemn la cercetare in acest domeniu si sper ca veti lua decizia cea mai buna pentru Romania.

29/04/2011

Autor:  
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =