Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Ziua nationala impotriva violentei domestice
image

Petitie: "Ziua nationala impotriva violentei domestice"

Facebook share

ASOCIATIA "VIITORUL TINERILOR" PLOIESTI promoveaza Drepturile Copilului si Drepturile Omului ; sustine tinerii care au parasit centrele de plasament inainte sau dupa implinirea varstei de 18 ani, aceasta propune Societatii Civile prezenta petitie, privind CONSTITUTIA ROMANIEI ARTICOLUL 22 - ca fiecare om are Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica; ca (1) Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate; ca (2) Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant. Conform statisticilor 1 din 3 cazuri pe zi sunt de violenta domestica, iar aceasta petitie vine numai bine pentru prevenirea si combaterea VIOLENTEI DOMESTICE.

VIOLENTA DOMESTICA calca acest drept la viata, la integritate fizica si psihica a victimei. Este tot mai frecventa si folosita ca forma de educatie si disciplina atat asupra copiilor cat si a femeilor. Poate ca am fost sau nu victime ale VIOLENTEI DOMESTICE sau avem cunoscuti care au fost si inca mai sunt victime, ei nu au curajul sa o spuna fiind traumatizati sau de teama, insa noi ii putem ajuta sa iasa de sub acest jug. Semnand aceasta petitie vrem sa ajutam, sa combatem si sa prevenim VIOLENTA DOMESTICA aplicata copiiilor, tinerilor si femeilor. Toleranta poate vindeca violenta.

Art. 19 din Conventia ONU cu privire la DREPTURILE COPILULUI. - Al. 1. spune ca statele aliate vor lua toate masurile legislative, administrative, sociale si educative corespunzatoare pentru protejarea copilului impotriva oricaror forme de violenta, vatamare sau de abuz fizic sau mental, de abandon sau neglijenta, de rele tratamente sau de exploatare, inclusiv violenta sexuala, in timpul cit se afla in ingrijirea parintilor sau a unuia dintre ei, a reprezentantului sau reprezentantilor sai legali sau a oricarei persoane careia i-a fost incredintat. Articolul 5 din Declaratia Drepturilor Omului spune ca "Nimeni nu va fi supus la torturi, nici la pedepse sau tratamente crude, inumane sau degrandante."

Prin semnarea acestei petitii ne-am hotarat ca la nivel national sa respectam, sa promovam, sa sustinem si sa declaram ZIUA NATIONALA IMPOTRIVA VIOLENTEI DOMESTICE pe data de 16 noiembrie 2010 odata cu Ziua Internationala a Tolerantei. Aceasta zi are drept scop de a prevenii si de a combate VIOLENTA DOMESTICA ASUPRA COPIILOR, TINERILOR SI FEMEILOR prin a face cunoscut cetatenilor si a constientiza efectele VIOLENTEI DOMESTICE asupra VICTIMELOR prin campaniile de informare, marsul anti-violenta domestica si implicare sociala. Petitia face parte din proiectul "ABANDONEAZA VIOLENTA, ADOPTA TOLERANTA" realizat de ASOCIATIA "VIITORUL TINERILOR" PLOIESTI http://asociatiaviitorultinerilor.blogspot.com; http://viitorultinerilor.org

SEMNEAZA SI SALVEAZA O VIATA!!! Viata copiilor, tinerilor si a femeilor, victime ale VIOLENTEI DOMESTICE, depinde de semnatura ta. O semnatura pentru tine poate insemna nimic, insa pentru ei inseamna mult. O ZI FARA VIOLENTA, INSEAMNA O ZI DE TOLERANTA!!!

Acest proiect este finantat de Consiliul Judetean Prahova si sustinut de Inspectoratul Scolar al Judetului Prahova, Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Prahova si Asociatia ARES'EL.

01/10/2010

Autor:  
Destinatar: Guvernul Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =