Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Sustineti Brevetul cercetatorului roman Jack Goldstein pentru extragerea aurului fara cianuri refuzat de Gold!
image

Petitie: "Sustineti Brevetul cercetatorului roman Jack Goldstein pentru extragerea aurului fara cianuri refuzat de Gold!"

Facebook share

Dr. ing. Jack Goldstein este unul dintre cei care a fondat în 1990 Societatea Inventatorilor din Romania (SIR) şi a înfiinţat filiala SIR de la Baia Mare. In fruntea unui colectiv de cercetatori ai fostului Institut de Metale Neferoase din Baia Mare, Dr. Jack Goldstein a pus la punct metoda extragerii fara cianuri a aurului si argintului, inventie brevetata in peste 100 de tari!

Brevetul de invenţie 126480 din 2012 descrie metoda asfel: „Un procedeu ecologic de obţinere a aurului şi argintului din minereuri. Procedeul costă în solubilizarea aurului şi argintului într-o soluţie de tiosulfat de sodiu în prezenţa cuprului drept catalizator. Aurul şi argintul solvit se extrag din soluţie pe cale electrochimică sub formă de nămol, care se purifică obţiându-se aur şi argint pur“

Gold Corporation a primit, în acest sens, toate informările și întreaga documentație, refuzând însă să ia în considerație utilizarea acestui procedeu!

http://www.cotidianul.ro/tehnologie-nepoluanta-pentru-rosia-montana-ignorata-de-rmcg-222342/

14/09/2013

Autor: Ionut Popescu
Destinatar: Parlament, Guvern, Societatea Civila
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
- introduceti codul de mai jos
captchaCode