Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petitie pentru iluminarea si semaforizarea trecerii de pietoni de pe DN7 din dreptul comunei Santandrei
image

Petitie: "Petitie pentru iluminarea si semaforizarea trecerii de pietoni de pe DN7 din dreptul comunei Santandrei"

Facebook share

În fiecare secundă undeva în lumea aceasta cineva trece de pe un trotuar pe celălalt folosind o trecere de pietoni. Acea zebră considerată prin reguli de circulaţie drept locul cel mai sigur pentru traversare. Dar este cel mai sigur loc? Legile spun că da, viaţa spune că nu.

La intrarea în Deva, pe DN7 o trecere de pietoni devenită cod de bare pentru vieţi expirate înainte de termen! O fabrică de biciclete. Dar ce contează ce străjuieşte vâltoarea morţii la “colţ cu Deva”?!
Nu există semnalizare, nu există nici măcar o lumină care să arate celor implicaţi în trafic, pe acest drum intens circulat, că cineva doreşte să traverseze strada, pe aici, singura cale de acces perfect legală pentru locuitorii comunei Sântandrei înspre Deva.. .

Absenţa unui semafor si a unei iluminari corespunzatoare este fatala ! Un semafor, un semnal luminos între viata si moarte. Fără el rişti să sfârşeşti sub un autocar. Sau sub un microbuz. Ba chiar sub ambele… Se poate întâmpla oricui!
Chiar dacă au mai fost astfel de cazuri până acum, noi, colegi si prieteni ai unei tinere de 18 ani nu am ştiut despre ele până vineri, 18 februarie când Daniela Maria Toma s-a angajat în trecerea străzii. Pe locul marcat, numit zebră, ea a fost lovită de un microbuz chiar pe locul care ar fi trebuit să îi ofere siguranţa în traversare, fiind proiectată apoi pe contrasens în faţa unui autocar ce a târât trupul tinerei pe o distanţă de 30 de metri.
Mâine, sau poate chiar acum, altcineva va trece această stradă, prin acelaşi loc, riscându-şi la fel de mult propria viaţă.

Şi pentru ca o viaţă să nu se fi stins în zadar, cei care au cunoscut-o pe Daniela Maria Toma, prieteni şi colegi au iniţiat această petiţie prin care se doreşte construirea unei paralele care sa faciliteze traversarea pietonilor, sau cel putin obţinerea iluminarii corespunzătoare a acestei treceri de pietoni precum şi semaforizarea acesteia.

O simplă semnătură nu costă nimic, dar poate că salvează o viaţă. Semnează această petiţie pentru ca o viaţă să nu se fi stins în zadar.

25/02/2011

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Primaria Municipiului Deva
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
- introduceti codul de mai jos
captchaCode