Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petitie impotriva taierii corzilor vocale ale cainilor
image

Petitie: "Petitie impotriva taierii corzilor vocale ale cainilor"

Facebook share

Taierea corzilor vocale unui caine este o cruzime inutila sanctionata de legea privind protectia animalelor (Legea 205/2004, art.6, al.2, pct.i).
"Taierea corzilor vocale ale unui caine este similara cu taierea corzilor vocale ale unui copil de doi ani pentru a nu mai plange" afirma dr. Conn.
Ne intrebam daca pe dl. consilier Ioan Ciulea il deranjaza urletul copiilor care se joaca, plansul bebelusilor la fel de mult cum il deranjeaza si latratul unui caine sau are probleme doar cu cainii? Ce va urma? Uciderea copiilor sau vom face copii cu acordul vecinilor daca asa veti decide dvs? Va atragem atentia ca vorbim despre o lege privind protectia animalelor, despre legislatia care protejeaza dreptul la proprietate si despre Constitutia Romaniei. Daca sunt de acord oamenii din orasul pe care il conduceti sa le cheltuiti taxele si impozitele pe procese, continuati cu aceasta aberatie care incalca drepturile fundamentale ale omului, discrimineaza si incalca drepturilor animalelor! Consideram ca se fura destul in tara asta si ne opunem cheltuirii banului public cu astfel de ineptii!
Operatia de indepartarea corzilor vocale este o operatie invaziva, dureroasa care prezinta riscuri multiple. De la riscul anestreziei in sine si riscul de a dezvolta infectii post-operatorii, pana la riscul modificarii comportamentului animalului ca urmare a incapacitatii de a comunica, ceea ce va provoca stres animalului. Timp de 4 saptamani dupa operatie animalul nu are voie sa se joace, iar timp de 6-8 saptamani nu are voie sa latre. Ingrijirea post-operatorie este critica si este necesara internarea animalului pentru mai mult timp. Dupa operatie pot aparea nenumarate complicatii care vor pune viata cainelui in pericol. Cele expuse aici sunt extrase din "Devocalization fact sheet" al Humane Society Veterinary Medical Association - cu multumiri medicilor care ne-au pus la dispozitie acest document. Pe viitor sugeram testarea psihiatrica a celor care detin functii publice!
Cand dezbateti aceste ineptii, va rugam sa va amintiti ca ne cheltuiti banii nostri, care ar putea fi folositi pentru ajutarea saracilor, implementarea unor proiecte de sterilizare gratuita cainilor, imbunatatirea condiilor din spitale etc.
Speram ca decizia municipalitatii sa fie in conformitate cu legea, asa ca va rugam sa respingeti in totalitate propunerea consilierului P.P.D.D. Ioan Ciulea de a mutila animalele.

17/02/2016

Autor: Societatea civila
Destinatar: primaria@primariamedias.ro
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =