Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Nu desfiintarii Spitalului Orasenesc Vanju Mare
image

Petitie: "Nu desfiintarii Spitalului Orasenesc Vanju Mare"

Facebook share

Decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa 182 de spitale din ţară afectează şi două unităţi din judeţul Mehedinţi, care vor fi transformate în aziluri de bătrâni sau centre de permanenţă.
Personalul medical din cele două unităţi spitaliceşti îşi exprimă dezamăgirea faţă de „susţinerea“ pe care ministrul Attila Cseke le-o arată şi spun că vor pleca să lucreze în străinătate. De exemplu, spitalul din Vânju Mare deserveşte 70.000 de locuitori, situaţia fiind asemănătoare şi la Strehaia.
La Spitalul Orăşenesc Vânju Mare îşi desfăşoară activitatea 12 cadre medicale superioare şi 50 de cadre medii, iar multe dintre ele vor să-şi caute un loc de muncă peste hotare.
Chiar dacă spitalele din Vânju Mare şi Strehaia au fost propuse de Ministerul Sănătăţii pentru a devenit cămine de bătrâni, preşedintele CJ Mehedinţi, Marius Bălu, este de părere că soluţia cea mai bună ar fi menţinerea acestor unităţi spitaliceşti sub denumirea de centre medicale de permanenţă, cu modificări doar la nivel de management, nu şi de personal. În condiţiile în care în ju­deţ, deocamdată, sunt sufi­ciente cămine pentru bătrâni, preşedintele CJ Mehedinţi, Ma­rius Bălu, va pleda pentru ca aceste două spitale să funcţioneze în continuare. „Deocamdată, este doar o propunere a Minis­terului Sănătăţii pentru trans­formarea spitalelor Vânju Mare şi Strehaia în cămine pentru bătrâni.
Dar în comunicatul Ministerului Sănătăţii se specifică faptul că aceste spitale, dacă nu se transformă în cămine de bătrâni, pot deveni centre medicale de permanenţă. Legea permite acest lucru. În acest sens voi avea o discuţie cu domnul ministru Cseke Atilla pentru ca aceste unităţi să devină centre de permanenţă. În urma unei analize, am considerat că avem suficiente cămine pentru bă­trâni în judeţ şi, în aceste condiţii, trebuie să pledăm pentru ca aceste două spitale să funcţioneze în continuare, cu acelaşi personal, fără să-şi piardă cineva locul de muncă, dar cu unele modificări la nivel de management“, a spus preşedintele CJ Mehedinţi, Marius Bălu.
Consiliile locale urmează să hotărască, până pe 30 martie, dacă spitalele vor fi transformate în aziluri de bătrâni sau centre de permanenţă

04/02/2011

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Misiterul Sanatatii , ministrul Cseke Atilla
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =