Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Stiri "Petiţie împotriva (şi pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii...)"

Facebook share

Daca aveti orice informatii despre aceasta petitie sau despre orice subiect care are legatura cu petitia, va rugam sa ne scrieti, urmand link-ul urmator si completand formularul de trimitere a datelor: propune stire despre aceasta petitie. Va rugam sa precizati si numele petitiei despre care ne scrieti. Va multumim.

Aplicarea legii de stocare a datelor convorbirilor telefonice si pe internet, suspendata pana la sfarsitul lui 2009
26/02/2009
http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-5447913-2009.htm


Noutati
08/02/2009
http://www.angel.org.ro/mod_noutati_stiri-53-221-ro-Asociatia-ANGEL
http://www.comunicatemedia.ro/Asociatia_ANGEL_se_alatura_Coalitiei_Impotriva_S_ic23375.html

Asociatia ANGEL isi exprima ingrijorarea fata de promovarea masurilor statului pentru controlul total al cetatenilor romani prin introducerea documentelor de identitate cu cip biometric si instaurarea controlului total al mijloacelor de comunicare electronice (telefonie si e-mail). Asteptam sprijinul si participarea tuturor organizatiilor confesionale, ale ONG-urilor precum si ale persoanelor care doresc sa se implice in acest demers.
Asociatia ANGEL protesteaza fata de incalcarea libertatilor fundamentale ale omului si a Constitutiei si va milita alaturi de Coalitia Impotriva Statului Politienesc:
•Pentru stoparea Hotararii de Guvern nr. 1566/15.12.2008 (contrare Constitutiei Romaniei)
•Pentru stoparea Legii Nr. 298/2008 privind inregistrarea si inmagazinarea tuturor comunicatiilor electronice personale ale cetatentilor Romaniei (contrare Constitutiei Romaniei)
•Pentru respectarea libertatilor de convingeri si credinta ale romanilor crestini-ortodocsi care sustin apelul facut de parintele JUSTIN PARVU: "Este vremea muceniciei! Luptati pana la capat! Nu va temeti!"
•Pentru accelerarea procesului de consultare de catre Guvern cu reprezentantii ONG ai societatii civile organizate.
Ii rugam pe reprezentatii ONG-urilor sa aduca la miting si stampila organizatiei !!!

Coalitia Impotriva Statului Politienesc anunta doua actiuni stradale de protest fata de incercarea de restrangere a drepturilor inalienabile ale cetatenilor romani prin introducerea documentelor de identitate cu cip biometric si instaurarea controlului total al mijloacelor de comunicare electronice.

•Prima demonstratie va avea loc duminica, 1 Februarie 2009, intre orele 12.30 si 14.30, in Bucuresti, la Crucea de la poalele Dealului Patriarhiei, in Piata Unirii.
•A doua manifestatie de protest va avea loc in ziua de miercuri, 4 Februarie 2009, intre orele 12.30 si 14.30, in Bucuresti, Piata Victoriei, in fata sediului Guvernului Romaniei.

Coalitia Impotriva Statului Politienesc este o organizatie fara personalitate juridica, deschisa tuturor persoanelor si asociatiilor dispuse sa apere Constitutia tarii si drepturile fundamentale ale cetatenilor romani, formata in prezent din mai multe organizatii civice, printre care: Asociatia Adevar si Dreptate, Asociatia Civic Media, Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor (APADAR), Grupul Independent pentru Democratie (GID), s.a.

Campaniile Coalitiei Impotriva Statului Politienesc vizeaza desfiintarea masurilor adoptate de stat pentru Controlul Total al populatiei, respectiv:
1) Obligativitatea introducerii cipurilor biometrice in toate documentele de identitate - prin Hotararea de Guvern nr. 1566/15.12.2008 - contrar Articolului 23 din Constitutia tarii - Libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile - respectiv a Articolului 29 - Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma; si
2) Legea privind inregistrarea si inmagazinarea tuturor comunicatiilor electronice personale ale cetatentilor Romaniei - Nr. 298/2008 - contrar Articolului 26 din Constitutia tarii - care obliga autoritatile publice sa respecte si sa ocroteasca "viata intima, familiala si privata"; a Articolului 28 - Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil; si a Articolului 53 - care prevede ca "restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii".

Coalitia Impotriva Statului Politienesc este fidela Apelului Parintelui Justin Parvu - "Luptati pana la capat! Nu va temeti!" - si este bazata pe reactia categorica si imediata a cetatentilor informati ai Romaniei, exprimata prin semnaturile la Petitia "Impotriva cipurilor cu date biometrice premergatoare pecetluirii cu numarul Fiarei, 666'' www.petitiononline.com - peste 10.000 de semnatari - si la "Petitia impotriva (si pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii…) www.petitieonline.ro - peste 15.000 de semnatari, ambele in crestere vertiginoasa.

Coalitia Impotriva Statului Politienesc saluta initiativa ziarului ZIUA de a contestat la Curtea Constitutionala, prin Avocatul Poporului, Legea 298/2008 si reafirma ca va actiona de asemenea pentru desfiintarea acestor acte anti-constitutionale si pentru protectia drepturilor cetatenilor romani in fata abuzurilor statului.

Asteptam sprijinul si participarea tuturor organizatiilor confesionale, ale ONG-urilor si ale persoanelor care doresc sa se implice in acest demers.

Secretariatul Coalitiei este asigurat de:
Asociatia Adevar si Dreptate - www.adevar-si-dreptate.info,
Asociatia Civic Median -www.civicmedia.ro,
Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor - www.apadar.ro.

Persoana de Contact: Avocat Mihai Rapcea
GSM: 0727673376
E-mail: rapcea@gmail.com
E-Group: refuzimplant@yahoogroups.com
angel_ngo2002@yahoo.com
http://www.angel.org.ro


Stire aparuta pe ziare.com, miercuri 21 ianuarie 2009
26/01/2009
Petitie online impotriva Legii inregistrarilor convorbirilor telefonice
http://www.ziare.com/Petitie_online_impotriva_Legii_inregistrarii_convorbirilor_telefonice-629135.html


Stire aparuta pe hotnews.ro
22/01/2009
http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-5344363-petitie.htm