Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Elevii constănțeni solicită creșterea burselor școlare
image

Petitie: "Elevii constănțeni solicită creșterea burselor școlare"

Facebook share

Vineri, 31 martie 2017, Consiliul Local Constanța va aproba cuantumul burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța, pentru semestrul al II-lea. Conform proiectului de hotărâre, niciunul din cele patru tipuri de burse nu va avea un cuantum mărit. În prezent, sumele primite de elevi sunt: 35 lei – bursa de merit; 200 lei – bursa de performanță; 30 lei – bursa de studiu și 200 lei – bursa socială.

Asociația Elevilor din Constanța a solicitat Primăriei Constanța încă din ianuarie creșterea cuantumului burselor, dar aceasta refuză să considere educația și elevii ca fiind o prioritate. Primarul Decebal Făgădău a promis în campanie că va crește în fiecare semestru cel puțin două dintre burse, iar acum încalcă această promisiune, făcută celor peste 30.000 de elevi din municipiul Constanța. Solicităm creșterea cuantumului burselor, după cum urmează:

• bursa de merit - 60 lei;
• bursa de studiu – 150 lei;
• bursa socială – 200 lei.

În proiectul de buget pentru 2017, Primăria a prevăzut un fond de burse de doar 4.5 milioane de lei. Solicităm suplimentarea acestuia la 8 milioane de lei, suma necesară pentru ca bursele să fie acordate la cuantumurile solicitate de AEC.

Semnează și tu dacă dorești ca elevii din municipiul Constanța să beneficieze de burse școlare mărite.

26/03/2017

Autor:  
Destinatar: Primăria Municipiului Constanța; Consiliul Local Municipal Constanța
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Categorie: Educatie, invatamant.
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =