Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » 2 Iunie, Ziua Nationala a Adoptiei in Romania
image

Petitie: "2 Iunie, Ziua Nationala a Adoptiei in Romania"

Facebook share

Asociaţia ADOR Copiii – Comunitatea familiilor adoptive, Asociaţia Familiilor Adoptive Braşov şi Asociaţia PRO-ADOPT Covasna

vă cheamă să susţineţi petiţia privind declararea zilei de 2 IUNIE ca ZII NAŢIONALA A ADOPŢIEI, in Romania

2 IUNIE vrem să fie ziua in care celebrăm venirea copiilor in familii prin adopţie. Să fie ziua in care sa celebram copiii crescuţi in inima parinţilor lor indiferent de varstă, etnie sau stare de sănătate !

2 IUNIE vrem să fie sărbătorită ca o zi miracol pentru toţi copiii şi familiile adoptive. Să fie o zi in care celebrăm adopţia ca pe o cale firească de deveni parinte !

2 IUNIE vrem să fie ziua in care familii monoparentale şi biparentale vor transmite la unison mesajul lor despre adopţie şi despre cum le-a schimbat aceasta viata. Să fie ziua celebrării regăsirii şi intregirii familiilor adoptive.

2 IUNIE vrem să fie ziua dedicată tuturor celor deschişi la minte, inimă şi suflet, celor care inţeleg, acceptă şi îmbrăţişează adopţia, copilul adoptat şi familia adoptivă cu tot trecutul, prezentul şi viitorul ei.

2 IUNIE vrem să fie ziua in care cat mai mulţi romani să constientizeze potenţialul de iubire necondiţionată pe care il au de daruit acestor copii.

2 IUNIE vrem să fie ziua in care organizam dezbateri publice privind adopţia dar si evenimente de celebrare a copiilor adoptaţi şi a comunitaţilor de familii adoptive din toata Romania.


Semneaza şi tu petiţia pentru ca Romania să constientizeze că pentru aceşti copii sistemul de protecţie socială nu inseamnă ACASĂ !

Semneaza şi tu petiţia pentru imbunatatirea perceptiei societatii civile asupra adopţiei şi sensibilizarea acesteia faţa de adoptarea copiilor abandonaţi, in Romania.

Semneaza şi tu petiţia pentru viitorul şi zambetul celor 66.000 de copii aflaţi incă in sistemul de protecţie socială din Romania şi pentru ca aceştia sa ajungă cat mai repede intr-o familie adevarată !


Intra pe www.adorcopiii.com şi pe https://www.facebook.com/AdorCopii ca să aflii mai multe despre peteţie, să discuţi cu părinţii adoptivi şi specialisti in domeniu despre ceea ce inseamnă adopţia şi să fii parinte adoptiv !

Semnează şi TU petiţia !

28/03/2012

Autor: Asociatia ADOR Copiii – Comunitatea familiilor adoptive
Destinatar: GUVERNUL ROMANIEI, OFICIUL ROMAN pentru ADOPTII
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 23/03/2014
Prin Legea 21/2014, publicată în Monitorul Oficial al României 188/17.03.2014, ziua de 2 iunie a fost instituită “Ziua Naţională pentru Adopţie”. Potrivit acestei legi, autorităţile publice, instituţiile publice, ONG-urile, reprezentanţele diplomatice ale României, precum şi alte instituţii româneşti din străinătate vor organiza programe şi manifestări de promovare a adopţiei, dedicate acestei zile, manifestări coordonate de Oficiul român pentru adopţii.

Asociația Ador Copiii a susținut timp de doi ani campania pentru declararea zilei de 2 Iunie ca Ziua Națională a Adopției prin desfășurarea unor acțiuni de amploare la nivel național, care au culminat cu organizarea în 2013 a Conferinței pentru Adopție. În același timp, peste 688 de susținători ai adopției au semnat petiția pentru declararea acestei zile naționale.

Sigla nostră dedicată acestei zile este înregistrată la OSIM și o veți recunoaște doar la evenimentele susținute de Ador Copiii și (cu acordul nostru) de partenerii săi, prin aceasta dând credit spiritului celor care au susținut campania, viziunea și abordarea dintr-o nouă perspectivă a fenomenului adopției.

Despre acțiunile organizate pentru celebrarea acestei zile speciale veți putea afla noutăți și pe site-ul nostru www.Ziua-Adoptiei-ro.

Felicitări tuturor susținătorilor și actorilor implicați în oficializarea Zilei Naționale a Adopției în România!

Asociația ADOR Copiii

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =