Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Impotriva inchiderii liniei Oravita - Anina
image

Petitie: "Impotriva inchiderii liniei Oravita - Anina"

Facebook share

http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/cea-mai-veche-linie-de-cale-ferata-din-romania-va-fi-desfiintata-203241.html

Acesta fiind articolul de baza conform linia 925 Oravita - Anina, va fi inchisa de catre SNCFR.

Inchiderea acestei linii cu potential turistic deosebit ar reduce mult turismul in zona respectiva a Banatului. Impactul la nivel moral al distrugerii, pur si simplu, a primei linii feroviare din Romania va fi ridicat prin puterea istorica a acesteia.

Daca s-ar mentine deschisa si s-ar amenaja muzee miniere in zona respectiva, turismul s-ar dezvolta rapid, intrucat si factorul natural al reliefului este favorabil acestei dezvoltarii.

Politica actuala de promovare a turismului printr-o frunza, distruge aceste adevarate monumente care combina atat istoria din punct de vedere tehnologic si social cat si peisajele naturale in acest caz, prin alocare de fonduri unor reclame si proiecte de promovare fara sa se acorde fonduri sustinerii unei baze turistice culturale, istorice, naturale fundamentale. E ca si cum ai face reclama la un produs care nu exista.

Semnand petitia, eu ca autor, ma angajez sa trimit o scrisoare deschisa, bine fundamentata SNCFR si Ministerului Turismului.

21/10/2010

Autor:  
Destinatar: SNCFR
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf