Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Eliminarea imunitatii parlamentare", pagina 1

Facebook share
 
Dan (24 Iunie 2008, 00:30)
intrebare
Stie cineva cum sta treaba in alte tari 'dezvoltate' ale lumii ?

Sunt convins ca multi sunt inscrisi pe liste si ajung parlamentari ca sa stea 'la caldut' fara risc de urmarire in justite daca se simt cu musca pe caciula, dar cred ca intr-o democratie care functioneaza bine imunitatea parlamentara are un rol bine definit pentru ca altfel se poate ajunge la presiuni asupra parlamentarilor 'bine intentionati'.

Desi in Romania parlamentul nu functioneaza bine nu cred ca petitia aceasta e un rapuns bun pentru ca ne-ar duce intr-o alta extrema unde ar castiga cel mai puternic si nu cel care are dreptate.

Sunt dosare de coruptie care nu avanseaza chiar daca persoanele vizate nu sunt parlamentari pentru ca justitia nu e suficient de puternica si independenta.

Sa facem bine sa votam in cunostinta de cauza, ca doara noi ii alegem pe parlamentari.

Ar fi curios sa stiu care ar fi topul parlamentarilor vizati de petitie?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
OGHY (24 Iunie 2008, 13:56)
e mai usor sa copii decat sa inventezi ceva ce deja exista
Poate ca ar trebui sa copiem pur si simplu unul din statele occidentale cu o democratie care functioneaza. copiat cu totul educatie invatamant justitie armata
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
pentru Mihai G (24 Iunie 2008, 14:30)
politrucul
Ai dreptate, s-a strecurat acea greseala. Cred ca am facut textul prea avocatesc si m-am pierdut in alineate. Am sa-i contactez pe cei de la PetitieOnline sa vedem daca se poate remedia greseala.
Daca vrei sa discutam, poti sa ma contactezi la adresa de mail politrucul@gmail.com
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
post scriptum (24 Iunie 2008, 14:32)
politrucul
oricum, greseala nu e fatala :D e doar intr-o singura fraza. restul petitiei e OK. :D
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ddd (24 Iunie 2008, 23:11)
publicitate
din pacate prea putina lume afla de petitia asta...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Petre Rau (25 Iunie 2008, 19:32)
Nu prea cred in aceste initiative
Desi sunt intru totul de acord cu astfel de initiative.
Dar va intreb: cate din aceste petitii au avut vreun succes pana acum? Am semnat pana acum cca. 6-7 astfel de initiative, dar niciodata nu s-a rezolvat nimi. Ba tot imi dati senzatia ca folositi acest prilej pentru click-uri ;i promovari pe site-uri sau pentru "colectionarea" adreselor de email. In orice caz, imi propun sa aflu mai exact ce-s cu aceste initiative care nu au nici o sansa!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
politrucul (25 Iunie 2008, 19:36)
comentariu
Am vazut tot felul de pareri ale unora ca aceasta petitie nu are sorti de izbanda. Corect, din punct de vedere juridic, sansele sunt aproape nule. NU acesta este scopul petitiei. Scopul este de a sensibiliza o institutie cu putere decizionala sau un ONG care sa provoace si efecte juridice.
Tineti cont de un lucru cand semnati aceasta petitie. Constitutia se va modifica in urmatorii 1-2-3 ani, iar atunci aceasta petitie poate va avea un numar destul de mare de semnaturi astfel incat sa conteze. Asta, dublata si de o campanie a unui ONG poate produce efecte juridice.
In concluzie, semnati cu incredere! Daca nu noi, atunci cine? :D
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
politrucul (29 Iunie 2008, 11:22)
pentru Georgescu Matei-Dumitru
Am vazut comentariul dvs. la semnarea petitiei. Eu am semnat cu numele meu real, Stefan Mihai, insa am uitat sa debifez "informatie confidentiala", drept pentru care a aparut anomim pe site.
Legat de celalalt aspect, am trimis vreo trei mailuri la baietii astia care administreaza site-ul dar nu am primit niciun raspuns pana acum. Le-am spus de cele doua mici greseli care s-au strecurat in petitie, am reformulat si le-am soliticat sa le modifice.
Pe aceasta cale, rog administratorii site-ului sa se uite pe mail si sa faca corectiile necesare!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
politrucul (1 Iulie 2008, 14:01)
mersi baieti
Pe aceasta cale, doresc sa multumesc administratorilor acestui site pentru cele doua corectii facute in petitie.
Stefan Mihai
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mamica (16 Iulie 2008, 15:14)
rezultatul petitiei
Am semnat inca o data si nu vreau sa descurajez pe nimeni, insa as putea baga mana in foc ca nu se schimba nimic. Va dau un exemplu: de vreo 2 ani se tot semneaza in favoarea modificarii legii pensiiilor in legatura cu indemnizatia de crestere copil de 600 ron, care defavorizeaza enorm mamele cu venituri mari - REZULTAT 0!
Succes oricum!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
politrucul (19 August 2008, 13:52)
politicienii au trecut (si) la fapte
E demagogie sau nu..tot e bun. PSD va cere in toamna eliminarea oricarui tip de imunitate pentru presedinte, guvern si parlamentari.. stirea e aici
http://www.mediafax.ro/politic/psd-trece-la-fapte-pentru-eliminarea-imunit
atii-demnitarilor-surse.html?1687;2938442#
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cititor (1 Decembrie 2008, 20:18)
ar fi cazul...
Avand in vedere ca s-au strans destule semnaturi, ar fi cazul ca semnatarul petitiei s-o trimita destinatarului si sa ne informeze cand primeste raspuns, ce s-a rezolvat.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
politrucul (18 Ianuarie 2009, 13:05)
viitorul poate suna bine
Azi, 18 ianuarie 2009, PDL, partid aflat la guvernare si-a stabilit intre prioritatile legislative si eliminarea imunitatii parlamentare. E o veste buna care sper sa duca la un rezultat concret. Il asigur pe "cititor" ca am trimis petitia, pe mail, la toate institutiile carora m-am adresat inca de cand au fost stranse 1.000 de semnaturi. Daca a contat sau nu, asta e mai putin important atat timp cat exista acum posibilitatea reala ca imunitatea sa fie eliminata.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Marius Ghincea (8 Martie 2009, 03:07)
Nu au imunitate
Fratilor, parlamentarii nu mai au imunitate, au imunitate doar ministrii si preşedintele (presedintele are imunitate absoluta, adica chiar daca ucide nu pateste nimic). Nastase si Mitrea au imunitate pt ca au fost ministrii si sunt acuzati pentru fapte pe care le-au facut in timpul mandatului
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ionut (28 Aprilie 2009, 16:52)
esti in eroare
Marius, au imunitate! Citeste cu atentie petitia si articolele din Constitutie la care face referire! Ai dreptate in ceea ce-i priveste pe Nastase si Mitrea, insa petitia nu face referire la ei! Citeste cu atentie!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Stefan (9 Martie 2010, 15:23)
pentru Marius Ghinea
Dl Ghinea, uitati aici. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7009075-premiera-romania-dna-cere-arestarea
-senatorului-psd-catalin-voicu-nu-este-teama-absolut-nimic-pentru-nu-facut-nimic
.htm

S-a creat falsa impresie in Romania ca parlamentarii nu au imunitate din cauza ca nu au existat pana acum cazuri in care un organ juridic sa aresteze un parlamentar in functie. Ce se-ntampla zilele acestea cu Voicu, este dovada in sensul asta: UN ORGAN JURIDIC TREBUIE SA CEARA ACORDUL SENATULUI SA ARESTEZE UN PARLAMENTAR! (q.e.d.)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ionut (3 Iunie 2011, 15:58)
Imunitatea parlamentara, eliminata!
Proiectul de modificare a Constitutiei propus de Presedentie elimina imunitatea parlamentara! In proiect se stipuleaza clar ca parlamentarii pot fi cercetati de Parchetul Curtii Supreme si se ABROGA prevederea ca organul de ancheta sa ceara aviz Parlamentului pentru perchezitie, retinere sau arestare. Mai multe detalii gasiti aici: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8760591-tabel-comparativ-vezi-cum-modificat-
presedintia-proiectul-revizuire-constitutiei-intocmit-guvernul-boc.htm

P.S. Mergeti la vot cand se va face referendumul pentru modificarea Constitutiei!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: