Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Impotriva unui turn de 17 etaje pe strada Mantuleasa
image

Petitie: "Impotriva unui turn de 17 etaje pe strada Mantuleasa"

Facebook share

In zona protejata in care se inscrie strada Mantuleasa (Cf. PUZ zone protejate construite - Municipiul Bucuresti Zona protejata nr 22-Mantuleasa) exista intentia construirii unui nou turn. Cladirea, care ar urma sa se construiasca pe terenul de la numerele 7-9, a fost aprobata printr-un Plan Urbanistic de Detaliu, la pachet cu alte doua constructii de patru si de zece etaje, pe data de 6 noiembrie 2008. Pe langa diverse aspecte legate de exceptarea de la lege acesta ar duce la o depreciere considerabila a celorlalte constructii din zona si la o schimbare majora a unei structuri urbane traditionale bucurestene. Zona cuprinsa intre bulevardul Carol strada Traian si calea Calarasi, este dintre putinele in care, pana acum, nu au avut loc interventii majore.
Prospectul strazii este ingust si strada a devenit deja un canal de circulatie auto. Amplasarea acestui turn pe locul fostei scoli Mantuleasa vis-a-vis de o frumoasa costructie interbelica, ar creea inca o sicana in circulatia foarte anevoioasa. Un turn de birouri de mari dimensiuni ar insemna o necesitate de parcare de cateva sute de masini, zona neavand nici in momentul de fata locuri de parcare suficiente.

Strada Mantuleasa este una dintre primele starzi atestate documentar din Bucuresti.
Biserica Mantuleasa este singura biserica de epoca brancoveneasca din Bucuresti.
Scoala Mantuleasa demolata acum cativa ani era un exemplu tipic de costructie de scoala primara de secol XIX ( la care a invatat printre altii Mircea Eliade).
Printre casele de pe strada Mantuleasa se gasesc vechi case de secol XIX dar si exemple admirabile de arhitectura interbelica ( arhitectii Niga, Doicescu,etc)

Chem pe toti cei pe care depersonalizarea si distrugerea sistematica a Bucurestiului ii intereseaza sa semneze aceasta petitie pentru a o putea prezenta Primariei Municipiului Bucuresti, Ministerului Culturii si Primariei Sectorului 3 in speranta ca vom putea oprii mutilarea strazii Mantuleasa.

cititi si:
http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-5999088-turn-17-etaje-strada-mantuleasa.htm

PUZ zone protejate construite - Municipiul Bucuresti Zona protejata nr 22-Mantuleasa - subzona Cp1c
- Strada de tesut traditional majora
- valoare: axa traditionala structuranta la nivel local pentru tesutul istoric difuz)

28/07/2009

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: PMB, Ministerul Culturii si Cultelor, Primaria Sectorului 3
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf