Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » NU VREM Dispozitia 1 2012 - evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica
image

Petitie: "NU VREM Dispozitia 1 2012 - evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica"

Facebook share

Ca multe alte masuri profesionale, din aceasta tara, nici DISPOZITIA 1 2012- evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica NU a fost un rezultat al consultarilor, cu cei a caror drepturi sunt reprezentate de Colegiul Psihologilor.
Aceasta atitudine o consideram neadecvata si consideram necesar sa luam pozitie, pentru a stopa aplicarea ei.
De buna credinta am primit toate masurile, care au venit anterior si am realizat platile cerute de catre forurile reprezentative. Dar a venit timpul sa se inteleaga sensul acestei reprezentari, pornind de la respect reciproc si colaborare.
Consideram ca e necesara masura boicotului acestei dispozitii, deoarece:
1) Nu au existat consultari si propuneri pe acesta tema cu membrii colegiului (toti psihologii autorizati) asa cum este corect cand se ia o astfel de decizie ;
2) Aceasta dispozitie ingreuneaza activitatea psihologilor atat financiar cat si ca timp alocat: statului la coada la posta lunar, scrisului in 4 registre, cumpararii de registre, hartie, timbre si utilizarii a o parte din timpul alocat examinarii si/sau terapiei completarii dosarelor
3) Avem deja registru unic, parafe cu cod, stampile cu nr.de inregistrare . Legea 214/2004cap.II art.2 spune ca dreptul de libera practica se exercita olograf, cu mentionarea in clar a numelui si a codului personaldin Registrul Unic concomitent cu aplicarea parafei, nu a timbrului.
4) Acesta dispozitie nu creste calitatea actului profesional si nu elimina profesarea fara autorizatie, dar ii descurajeaza pe cei care se straduiesc sa lucreze corect.
A devenit un lux sa fii psiholog din cauza: cotizatiei, taxelor, costului cursurilor si deplasarilor si cazarii pentru participare, costului testelor .
Refuzam sa consideram ca aceasta dispozitie este a psihologilor din Romania si cerem ca, orice masura legala, care ne priveste sa fie rezultatul unei consultari.
Va cerem sa reveniti asupra masurii initiate si sa reganditi, in mod colaborativ,toate masurile, ce ne privesc.
Va cerem sa reganditi pozitia psihologului prin masuri protective.
Va cerem sa ne protejati drepturile legale, drepturile proesionale si sa va luptati mai mult pentru integrarea profesionala in domeniul sanatatii.
Va multumim respectuos, noi, membrii Colegiului Psihologilor!

17/02/2012

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Colegiul Psihologilor Romania
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf