Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Reducerea somajului
image

Petitie: "Reducerea somajului"

Facebook share

In mass media si in toate mijloacele de informare audio-video auzim tot mai des ca nu avem forta de munca, ca in agricultura se aduce forta de munca din strainatate etc. In prezent avem o rata a somajului in continua crestere iar angajatorii se plang ca nu au forta de munca sa desfasoare activitatile specifice.
In urma unei analize simple constatam ca tocmai statul roman este vinovatul cresterii somajului prin incurajarea primirii de ajutoare sociale persoanelor apte de munca. Ajutoare platite din taxele si impozitele platite de putinii care mai vor sa faca ceva pentru economia Romaniei.
Pentru a reduce rata somajului si a celor care se multumesc cu 400-500 de lei ajutor de la primarie propun o adoptare in regim de urgenta a unei Hotarari de guvern prin care sa li se retraga orice sprijin financiar si material tuturor celor care sunt apti de munca (prin exceptie cei cu handicapuri vizibile, fara maini, fara picioare, nevazatori), daca nu se angajeaza cu contract de munca pentru o perioada neintrerupta de minim 3-4 ani.
Astfel vom avea si forta de munca, de la simpla femeie de serviciu la lucratorul de birou, va scade si rata somerilor si vor veni si bani la buget din impozitele asigurarilor sociale si pe venit.
Daca nu se mai incurajaza subliminal somajul de catre statul roman (prin acordarea de ajutoare financiare si materiale tuturor celor fara venituri) obtinem multe alte beneficii si miscam putin agricultura si industria Romaniei.
Cei care nu au venituri nu au nici motive reale pentru care nu se angajeaza. Prefera sa stea acasa si sa primeasca bani si alimente de la primarie decat sa se duca sa munceasca pentru aceleasi valori financiare si alimentare. Daca s-ar da o lege care ingradeasca dreptul la a mai primi ajutoare persoanelor care nu au desfasurat o activitate sub contract de munca mai multe de 3 ani sa nu mai aiba dreptul la ajutoare financiare si materiale decat daca se angajeaza si lucreaza minim 3-5 ani neintrerupt. Dupa incetarea activitatii, daca se incadreaza in normele legale va primi ajutor de somaj perioada legala, timp in care e obligat sa isi gaseasca un alt loc de munca. Daca nu isi gaseste un nou loc de munca poate primi ajutoare sociale maxim 3 ani de la stat pentru a putea sa isi gaseasca un nou loc de munca. Dupa perioada de inca 3 ani daca nu isi gaseste de munca nu mai primeste ajutor social.
Legea reducerii somajului de urgenta.

12/07/2017

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =