Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Să schimbăm soarta românilor care au nevoie de tratamente în străinătate!", pagina 1

Facebook share
 
Un cetatean (16 Martie 2010, 00:14)
Propunerea e o aiureala
E f. usor sa semnam o petitie ca vrem sa ne tratam prin alte parti. Dragilor, pe ce bani??? Si sistemul de sanatate din Romanika e subfinantat cronic. Multi oameni de la sate, si ei cetateni romani, mor de boli perfect tratabile cu tratamente si medicamente existente de zeci de ani, inclusiv in Romania! Din cauza mizeriei, insa, nu ajung banii sa angajeze doctori pe salarii decente sa ii trateze pe oamenii aia. Asta cu tratamentele in strainatate e o fita, din care vor beneficia si asa un grup f. restrans de oameni. Sunt de acord cu sistemul actual: se poate, dar intr-un regim f. restrictiv. Altfel toti banii din sistem (si asa f.f. putini) vor fi cheltuiti pe tratamente f. scumpe afara.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
TOT UN CETATEAN (18 Martie 2010, 14:33)
OARE ASA SA FIE
cam in toate tarile occidentale sanatatea e o afacere....dar in toate aceste tari cel care cotizeaza are parte de tratament competent si de respect, indiferent de varsta.
ce e diferit la noi...se fura ca in codru, daca esti batran si nu mai produci nu mai preziti interes, poti sa mori, actul medical e conditionat de bani(sunt prost platiti - dar nu lasa omul sa moara pt ca nu ti-a bagat in buzunar-daca vrea el sa iti dea e altceva), lipsa de educatie si bun simt la pacienti si cadre medicale, ce multe ar mai fi de spus(fara sa generalizam---dar cazurile admirabile-normale, sunt din ce in ce mai rare...pt ca cei buni pleaca ...si nu ii condamn)...dar poate ca vad eu numai partile negative
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Koko-Madrid (19 Martie 2010, 01:48)
Jurământul lui Hippocrate "a fost" un juramant in vremea lui,.....acum?
"Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea şi Panacea şi pe toţi zeii şi zeiţele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ şi poruncile lui, pe cât mă ajută forţele şi raţiunea:

Să respect pe cel care m-a învăţat această artă la fel ca pe propriii mei părinţi, să împart cu el cele ce-mi aparţin şi să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenţii lui ca fraţi şi să-i învăţ această artă, dacă ei o doresc, fără obligaţii şi fără a fi plătit.
Să transmit mai departe învăţăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu şi numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, şi nimănui altuia.
Atât cât mă ajută forţele şi raţiunea, prescripţiunile mele să fie făcute numai spre folosul şi buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violenţă.
Nu voi prescrie niciodată o substanţă cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, şi nici nu voi da vreun sfat în această privinţă. Tot aşa nu voi da unei femei un remediu avortiv.
Sacră şi curată îmi voi păstra arta şi îmi voi conduce viaţa.
Nu voi opera piatra din băşică, ci voi lăsa această operaţie celor care fac această meserie.
În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul şi bunăstarea bolnavilor, mă voi ţine departe de orice acţiune dăunătoare şi de contacte intime cu femei sau bărbaţi, cu oameni liberi sau sclavi.
Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.
Dacă voi respecta acest jurământ şi nu îl voi călca, viaţa şi arta mea să se bucure de renume şi respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul."
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihaela (9 Mai 2010, 01:09)
Leucemia si Atat !
Acum 3 zile am aflat ca tatal copilului meu are leucemie . Nici nu vreau sa ma gandesc ce v-a urma ! Suntem o familie cu nivel de trai ca orice om de rand ...
Sunt atitia copii si adulti care sufera de aceasta boala crunta , va rugam din suflet sa dati o sansa acestor suflete care vor sa traiasca dar soarta asta atit de nemiloasa ai impiedica . Oameni buni , daca pentru alte lucruri in tara asta nu sunt bani , macar pentru sanatate .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Isai Florin (6 Decembrie 2010, 21:55)
Nu conteaza forma de manifestare, important esete ca ea mai exista!
Nu cred ca stiti (dle/dna ANONIM) ce inseamna sa fii suferind sau sa suferi alaturi de cine bolnav de CANCER!
Te rog, daca ai renuntat de mult sa mai lupti pentru drepturile tale ca individ, lasa pe altii sa o faca in felul in care se pricep ei, cu intensitatea si forta de care dispun la acest moment! Tu sau cineve apropiat tie poate veti "profita" pe viitor de probabila lor reusita de acum, incercare pe care TU acum o critici !!!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ionut (3 Ianuarie 2012, 16:27)
jalnic
mi se pare jalnic de mic numarul semnaturilor !
se pare ca atunci cand s-a marit taxa inmatriculari auto, romanul si-a adus si copii sa semneze acea petitie !
pe langa asta e nevoie de multa informare pentru a stii ca exista si bolnavi de cancer care traiesc in ROMANIA.
in legatura cu primul comment..Un cetatean (16 Martie 2010, 00:14)....sa de-a dumnezeu sa nu ajungi bolnav de cancer in ROMANIA....manelistule !!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: