Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Petitie impotriva CODEX ALIMENTARIUS care urmeaza a fi adoptat in decembrie 2009", pagina 2

Facebook share
Pagina 2/12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ingrid (20 Februarie 2009, 15:33)
pentru valentin
iti sugerez tie sa te documentezi inainte de a vorbi... nu este deloc o gluma...
citez... si apropo, informatia aceasta, daca erai cu adevarat asa inteligent cum pretinzi, o puteai gasi si singurel... Iata:
"Food irradiation using Cobalt-60 is the preferred method by most processors, because the deeper penetration enables administering treatment to entire industrial pallets or totes, reducing the need for material handling." Traducere: IRADIEREA ALIMENTELOR FOLOSIND COBALT 60 ESTE METODA PREFERATA DE CEI MAI MULTI TEHNOLOGI, DEOARECE PENETRAREA MAI PROFUNDA PERMITE ADMINISTRAREA "TRATAMENTULUI" INTREGII PLATFORME SAU TRANSPORTORULUI INDUSTRIAL, REDUCAND NECESITATEA MANUIRII MATERILAELOR.
Gasesti aceasta informatie urmand linkul http://en.wikipedia.org/wiki/Food_irradiation (in partea de jos a paginii, la sectiunea "Gamma irradiation"!)
si iti mai sugerez sa cauti pe Google, folosind cuvintele-cheie "food irradiation"... vei avea niste surprize!
Pe viitor nu mai vorbi despre ce nu stii!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (20 Februarie 2009, 15:39)
tot pentru valentin
Gamma radiation is radiation of photons in the gamma part of the electromagnetic spectrum. The radiation is obtained through the use of radioisotopes, generally Cobalt-60 or, in theory, Cesium-137. Cobalt-60 is intentionally bred from Cobalt-59 using specifically designed nuclear reactors. Cesium-137 is recovered during the refinement of spent nuclear fuel. Because this technology - except for military applications - is not commercially available, insufficient quantities of it are available on the global isotope markets for use in large scale, commercial irradiators. Presently, Cesium-137 is used only in small hospital units to treat blood before transfusion to prevent Graft-versus-host disease.

tot din aceeasi sursa... nu am timp acum sa traduc... o voi face un pic mai tarziu... revin.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
marius (20 Februarie 2009, 15:43)
complet exagerat
Inainte sa alarmati lumea ar fi bine sa cercetati mai bine subiectul... Nu zic ca acest codex o fi perfect si n-are hibe, dar ce zice in petitia asta e cu mult exagerat si tras de par.

O sa dau copy paste din 2 mesaje scrise pe o lista de discutii. Nu zic ca am 100% dreptate, dar ar trebui macar sa va puneti niste intrebari in privinta acestei petitii.

#2
Acum limitele pt. vitamine sunt bazate pe % din DZR, dar nu e intotdeauna ok, mai ales in cazul vitaminelor liposolubile ca exista riscul supradozajului. De exemplu, nu e tocmai ok sa vinzi multivitamine (ca aliment, in orice magazin) cu vit. A (retinol) sau vit. D3 in procent de 100% DZR pentru ca nu se elimina din organism si devine toxic. De fapt mai toate statele dezvoltate au deja niste limite sub DZR, dar alese nu pe baza sigurantei ci mai mult din ochi. Niste limite bazate pe "risk assessment" sunt mai ok in cazul asta. In cazul cand cineva are o deficienta serioasa si trebuie sa ia cantitate mai mare, ar trebui sa fie la recomandare medicala.

Codexul asta se refera la relatiile comerciale dintre tari si va impune un standard international intre tarile semnatare. O sa dau un exemplu, bazat pe ce am inteles eu. Sa presupunem ca se stabileste prin "risk assesment" ca doza sigura pt. calciu in multivitamine sau calciul gasit in orice supermarket (fara prescriptie medicala, la liber) va fi 300mg (zic si eu un numar). Daca o tara vrea sa exporte intr-o alta tara semnatara a codexului si are suplimenti nutritivi sub 300mg Ca, tara importatoare nu are voie sa ii interzica importul stabilind un standard propriu de siguranta mai mic, gen 200mg. Standardul in tara semnatara trebuie sa fie ori 300mg ori mai mare. Ideea e ca sunt tari care au stabilit niste limite mai mici special pt. a proteja piata interna, eliminand firmele straine, si se ajunge la situatia cand acea tara poate sa exporte intr-o alta tara, dar nu si invers. Ceea ce nu e tocmai corect.

Ce e peste acel standard stabilit la nivel national (care e minim nivelul stabilit de codex), din cate stiu, nu se considera ca supliment obisnuit care sa-l poate lua oricine si oricand are chef. Acestea se considera cazuri speciale, care au nevoie de indrumarea unui medic.

Legat de terapii alternative: In majoritatea tarilor dezvoltate nu ai voie oricum sa spui ca un supliment nutritiv te vindeca de o anumita boala. Suplimentele nutritive elimina o carenta, iar asta evident are consecinte pozitive asupra organismului si poate elimina efectele negative ale carentei. Nu stiu acum exact la ce se aplica, dar oricum nu as vrea sa gasesc tot felul de produse de prin diverse tari care au proprietati "miraculoase". Foarte multi vor fi indusi in eroare. Sa presupunem ca o oarecare tara vrea sa vanda in Romania apa plata "miraculoasa" care te vindeca de cancer. Romania, ca semnatara, poate sa ii interzica conform codexului, pentru ca nu e medicament, iar suplimentele nutritive, apa plata etc. nu vindeca. Ca sa fie considerat medicament trece prin niste teste care sa-l acrediteze. Daca n-ar fi nici un fel de reglementari oricine ar putea sa vanda orice drept medicament. Tarile pot avea reglementari interne mai libere decat codexul, dar nu mai restrictive. Eu cred ca trebuie sa existe niste standarde minime intre tari, iar ce tari doresc sa permita ca apa plata (ca exemplu) sa fie vanduta ca produs miraculos o vor putea face, insa nu vor putea vinde acea apa in alte tari care pot sa le dea cu codexul in cap si sa-i puna sa faca teste si sa dovedeasca ca acea apa chiar e miraculoasa :)
----------
#1
... pentru a se face schimb de produse trebuie sa existe niste acorduri WTO pentru ca o tara sa nu interzica anumite produse la import pe diverse criterii, existand mereu tendinta de a proteja producatorii locali. De exemplu, nu se poate interzice importul de carne din SUA in Romania, chiar daca acolo se folosesc hormoni / antibiotice, pentru ca asta contravine intelegerilor de la WTO, cu toate ca in Romania legal sunt interzise.... (cu asta nu-s de acord evident)

Am mai gasit o chestie interesanta pe tema asta: www.crnusa.org/pdfs/CodexMythsFacts022505.pdf

Cat despre Rockefeller & industria farmaceutica e clar ca banul conteaza si a contat mereu. Rockefeller n-a fost singurul care a sprijinit germania nazista, au fost multe corporatii la vremea aceea..
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (20 Februarie 2009, 15:50)
traducere
Radiatia gama este radiatia fotonilor din zona electromagnetica a spectrului. radiatia este obtinuta prin folosirea radioizotopilor, in general cobal-60 sau, teoretic, Cesiu-137. Cobalt-60 este produs in mod intentionat din Cobalt-59 utilizand reactorae nucleare special concepute. Cesiu-137 este extras in timpul rafinarii combustibilului nuclear folosit. Deoarece aceasta tehnologie - cu exceptia aplicatiilor militare - nu este disponibil in comert, cantitati mici sunt disponibile pe pietele modiale de izotopi pentru folosirea la scara larga, in utilajele de iradiere de uz comercial. In prezent, Cesiu-137 este folosit numai in unitatile spitaliere mici pentru tratarea sangelui in vederea prevenirii unei reactii imunitare a organisului primitorului la transfuzie.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
marius (20 Februarie 2009, 15:53)
inca ceva
ca sa fie clar, eu n-am zis ca acest codex e bun sau rau per total, dar nu mi se pare ok sa faci o petitie bazata pe argumente trase de par, in cel mai bun caz.

Ca sa dau un exemplu concret: Nu poate impune nimeni unei tari ca sa injecteze animalele cu hormoni / antibiotice sau sa cultive produse modificate genetic. Cel mult se poate impune prin WTO / WHO ca sa permiti importurile cu organisme modificate genetic, carne de la animale care au fost injectate cu diverse chestii etc, chestie cu care eu normal ca nu-s de acord. In UE chiar e problema asta si de ex. cu organismele modificate genetic singura solutie a fost etichetarea corespunzatoare a alimentelor pt. ca nu se putea interzice importul din SUA ca ar fi contravenit tratatelor incheiate in cadrul WTO.

deci mai multa informare mai intai..
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (20 Februarie 2009, 15:55)
pentru marius
as vrea sa stiu si eu ce competenta au cei care discutau acele lucruri pe forum. in al doilea rand care este problema. tu ce interes ai ca acest codex sa fie adoptat? numai cineva direct interesat poate fi impotriva si poate spune ca este exagerat... daca este de dragul de a te arata despeptut, itit sugerez sa te arati desteptut in alta parte pnetru ca gresesti... cauta peste tot pe internet si sigur ca daca vei merge pe situ-rile lor vei gasi chestii foarte "interesante" care sustin codexul ca fiind salvator. dar cerecteaza opiniile unor oameni de stiinta care au state in doemniu si apoi, mai vorbim... asa oricine poate vorbi pe forumuri tot felul de prostii... daca nu este si competent deageaba!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (20 Februarie 2009, 16:03)
mai marius
deja esti exafgerat. sigur ca se pot impune toate acele lucruri. in cazul in care nu ai auzit de legi impuse abuziv (vezi legea data de curand cu stocarea datelor) atunci inseamna ca esti tanar si naiv... este clar spui cu un scop sa spui aceste lucruri... ai un interes altfel, ne-ai lasa in plata Domnului si nu te-ai stradui atata sa descurajezi pe altii. stii exact ca sarpele care se strecoara ca sa arunce un fitil care chipurile are miez. asa actioneaza necuratul. prin oameni ca tine, care spun lucruri fara sa le poata si proba... ceea ce este scris in petitie se poate proba foarte usor... este vorba despre materiale adunate de pe internet de multi oameni care stiu ce fac. asa ca las-o balta! nu o sa-ti mearga!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (20 Februarie 2009, 16:07)
erata
"este clar spui cu un scop sa spui aceste lucruri" se va citi " este clar ca ai un scop pentru care spui aceste lucruri"
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
marius (20 Februarie 2009, 16:27)
*rolls eyes*
eu chiar am cautat pe internet pentru ca vroiam sa aflu in mod sincer daca chiar asa e si tocmai ce ti-am dat un link de bun simt, referitor la pareri competente. Pe mine ma conving argumentele concrete, nu iau drept bun ceva doar pt ca a zis nu stiu ce mare guru. Eu nu-s nici pentru si nici impotriva codexului ca nu l-am luat la bani marunti, dar un lucru e clar pentru mine: ce scrie in petitie e ABERANT. Mie mi-e clar ca petitia asta a fost scrisa neavand niste minime cunostinte si luand drept bun ce altii spun (persoane care au si ele interesele lor). Daca tot esti impotriva codexului ar fi trebuit sa faci o petitie bazata pe argumente reale!

In alta ordine de idei:
1. Tu ai citit proiectul de codex alimentarius daca tot il critici?
2. Ce competenta ai tu de ma intrebi pe mine?

Daca tot critici ceva ar fi bine sa cunosti bine ce critici!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (20 Februarie 2009, 23:36)
draga marius
In al treilea rand, te rog sa nu te superi, dar am mintea mea "proprie si personala", cum glumea cineva, si nu imi trebuie discutii pe forumuri sau talk-showuri ca imi formez o opinie despre diversele lucruri si situatii cu care intru in contact. sunt in stare sa gandesc si singura, am acces la internet si sunt in stare sa studiez direct de la sursa problemele asupra carora vreau sa imi formez o opinie. deci, multumesc, dar linkul acela, personal, nu ma intereseaza.
In al doilea rand, dragule, esti liber sa faci ce vrei mataluta cu viata ta si la fel eu si cei care am semnat deja, precum si cei care vor semna... toti au acelasi drept. nu trebuie sa dam nici tu, nici eu, si nici ceilalti socoteala de actiunile noastre (atat timp cat nu sunt ilegale) nimanui, nu-i asa? ai dreptul sa crezi ce doresti si sa spui ce doresti, dar nu ai dreptul sa spui nimanui ce sa faca cu viata lui si ce parere sa-si faca despre anumite lucruri. eu, in petitie, am expus niste fapte (pentru ca sunt fapte!) si ceilalti au fost de acord cu mine ca aceste fapte sunt grave si am decis sa luam masuri. dar asa cum spuneam, daca in opinia ta suntem niste prosti, ok, da-ne pace si lasa-ne in prostia noastra. lasa-ne sa decidem singuri ce vrem sa facem cu dreptul nostru la exprimare! nu te obliga nimeni sa semnezi. Dumnzeu mi-e martor ca nu am fortat pe nimeni sa semneze, deci, da-ne frate pace! Asta e damblaua noastra, de ce te deranjaza pe tine? si daca tot consideri ca acest codex nu este periculos atunci nu ai de ce sa-ti faci probleme. daca noi suntem niste prosti si niste nebuni, care e problema ta? e cumva impotriva legii?... lasa-ne frate si vezi-ti de treburile tale ca nu te-a numit nimeni misionar printre noi.
Si in primul rand, sa stii ca am studiat codexul la el acasa (pe site-urile oficiale) si m-am cutremurat cu cata nonsalanta il prezinta ca fiind o idee excelenta. si mai ales cu cata nonsalanta mint! Pentru cultura ta generala, sa stii ca am studiat medicina naturala indiana si pe cea romaneasca timp de sapte ani. nu am certificat pentru a dovedi aceasta pentru ca nu sunt medic. nu pot si nici NU fac/pun/dau recomandari/diagnostice/retete pentru ca , repet, nu sunt medic si stiu ca ar fi ilegal (si chiar o prostie, pentru ca asa cum spunea Paracelsus, nu exista boli, ci bolnavi). desemenea, ca autodidact, am studiat si oaresce medicina, si am testat pe pielea mea efectele adverse ale multor medicamente. apoi, mi-am dat seama ca exista medici geniali, stralucitori, cu sufletul deschis si generosi, plini de compasiune pentru bolnavi, dar si medici care au terminat facultatea cu cinci. si nu merita sa ma dau pe mana lor. asa ca am studiat, cum spuneam, timp de sapte ani, medicina naturala, am luat remedii naturale, vindecandu-ma de afectiuni care erau de nevindecat pentru medicina alopata. si PENTRU MINE, repet, PENTRU MINE, pentru ca nu ma bag sa dau sfaturi altor oameni, pentru mine stiu suficient de mult ca sa pot recunoaste o crima impotriva umanitatii atunci cand o vad. acest Codex Alimentarius ESTE O CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII. Traim intr-o tara libera... Am voie sa afirm cu glas tare un adevar in care cred. nu te obliga nimeni sa fii de aceeasi parere cu mine.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
aramis (22 Februarie 2009, 14:09)
intrebare....
Mai acum cateva saptamani a fost un titlu la stiri si in gazete:in 2010 cancerul va fi prima cauza de deces in lume...
S-a trecut cu relativa usurinta peste el...sau cel putin mie asa mi s-a parut...prin natura job-ului meuam ajuns la o constatare sumbra...deja in Romania cancerul este printre primele cauze de deces...Si nu oricum...s-au modificat tiparele bolii, nimic aproape nu mai este cum se stia; a coborat foarte mult varsta de debut a bolii cu forme rapid-evolutive, cu forme histologice(adica tipul de celula) cat mai slab diferentiate(adica cat mai putin asemanatoare cu o celula matura)...Sunt destui pacienti care fac 2 sau mai multe forme de cancere, si nu varsta inaintata este explicatia...intrebarea este:de ce???de ce nu se mai respecta "reguli sau tipare" in oncologie???de ce din ce in ce mai multe victime, din toate mediile sociale???
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
harry (22 Februarie 2009, 22:26)
inca o intrebare, una simpla
Daca am inteles bine, este o conspiratie a societatilor farmaceutice care incearca sa introduca o conventie internationala in folosul lor. Ar putea cineva sa raspunda cu numele cuiva care are un post de decizie intr-o firma farmaceutica si care face parte din aceasta conspiratie? Oricine a semnat ar trebui sa poate sa raspunda macar cu un nume.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
marius (23 Februarie 2009, 04:35)
draga ingrid
sunt moderator pe un grup si acum ceva timp cineva trimite chestia asta pe grup, dar a trecut de moderare pt. ca a aprobat altcineva.. acum, na am avut de furca si a trebuit sa-mi pierd vreo 3 ore atunci ca sa studiez pentru ca nu-mi place ca pe grup sa circule informatii false. Asta ca sa nu mai zic cele n mituri urbane care tot circula pe net si trebuie sa le dau reject sa caut si sa explic de ce nu pot sa aprob. In fine. asta era frustrarea mea personala :D

Eu am niste banuieli ref. la unele aspecte din codex care ar putea avea impact negativ, daaaar pe mine ma deranjeaza dezinformarea chiar si atunci cand e facuta, sa zicem, cu scopuri nobile.

O sa-ti dau doar un simplu exemplu, pe care mi-a picat ochii acum:
"Aceasta implică, de exemplu, ca fiecare vacă de lapte de pe planetă să fie tratată cu hormonul de creştere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planetă folosit în scopuri de hrană TREBUIE tratat cu antibiotice şi cu hormoni de creştere."
O asemenea afirmatie e de-a dreptul hilara. In primul rand ca nu e treaba codexului ce face fiecare tara la ea acasa, Te poate obliga DOAR sa ACCEPTI importuri de astfel de produse, ceea ce se intampla oricum in exemplul de mai sus! Daca vrei sa cresti bio local n-are nici o legatura si la fel si in cazul exportului.

Si acum cred ca o sa va las in plata Domnului, ca n-am timp de discutii inutile.. Numai ca pe mine ma super deranjeaza dezinformarea si tineam sa spun unele lucruri, poate romanii vor invata sa fie mai circumspecti la tot ce zboara pe net. Eu sunt total de acord sa existe petitii impotriva la orice atata timp cat prezinta fapte REALE!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (23 Februarie 2009, 04:48)
pentru marius
O fi hilar pentru tine, dar sa stii ca pentru ei nu este . este exact ceea ce vor sa faca.
chiar daca pentru tine pare paradoxal este exact ceea ce vor sa faca. Imi pare rau ca esti asa decis, dar, te rog sa nu te superi, nu stii multe lucruri care tin de o conspiratie satanica la nivel planetar. planurile sunt facute de mult... totul este sa nu ii lasam sa le puna in aplicare. dar, asa cum spuneam, este dreptul tau sa crezi ca temerile noastre sunt aberante...
sa stii ca cele mai mari servicii le fac lor oamenii ca tine care nu cred ca asa ceva este posibil... de ce crezi ca ei nu se deranjeaza atunci cand cineva spune "Fratilor, treziti-va!". pentru ca ei stiu ca nimeni nu o sa-l creada pe omul acela si ca o sa-l ia in ras, pana cand va fi prea tarziu ca sa se mai faca ceva. sincer, din partea mea, n-aveti decat sa radeti, dar cine rade la urma rade mai bine!
din nefericire, necuratul reuseste sa-si faca treburile tocmai cu acei oameni pe care reuseste sa-i convinga ca el nu exista.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (23 Februarie 2009, 05:23)
pentru marius
stiu si eu ca nu este treaba codexului sa stabileasca ce face fiecare tara la ea acasa, dar totusi ei vor face ca sa fie treaba lui si sa impuna standarde. gandeste-te la standardele si regelmentarile UE. au reusit, sa ne faca sa ramanem fara vii, fara branza de oaie, fara lapte si produse romanesti, pentru ca chipurile nu se ridica la standardele europene? au reusit! in cazul in care nu stiai, din pricina UE si standardelor impuse, in grecia au fost nevoiti sa ingroape portocalele, iar in nu stiu ce tara (nu/mi vine acum in minte) sa arunce laptele in riu, pretextul oficial fiind ca productia depasise reglemantarea aceea, nu-mi vine acum in minte, cea care stabileste cam intre ce limite te angajezi sa produci. si Doamne fereste sa depasesti limita la care te-ai angajat!(bineinteles ca aceasta este o regula aberanta, dar exista!) unul dintre motivele reale fiind sa nu scada preturile!
ti se pare normal sa fii obligat sa arunci laptele in rau si sa ingropi portocalele si cine stie ce alte lucruri au mai fost nevoiti sa faca producatorii din alte tari din pricina reglementarilor UE? mie nu... o sa-mi spui ca si acestea sunt mituri?
in plus, producatorilor nici nu li se permite sa doneze ceea ce produc in plus... pur si simplu, ce produc in plus trebuie aruncat! pentru ca nu li se permite sa faca nimic cu acele surplusuri. iti dai seama, sa nu poti da unui copil orfan o cana cu lapte, ca tot ai in plus, ci sa fii nevoit sa runci totul in rau!asa ca, daca aceste lucruri aparent maruntele, sunt posibile in UE, imagineaza-ti ca ce vor sa faca cu acest Codex la nivel modial este cu mult mai ingrozitor. gandeste-te la pasapoartele cu cipuri si la celellate, la telefoanele ascultate! crezi ca acestea au fost initiativele statului roman? hai sa fim seriosi. ei doar respecta ordinele! respecta directive venite din umbra.
si cat spui tu ca la tine in tara nu are nimeni voie sa-ti spuna ce sa faci uite ca ti se va da din iunie sau chiar de acum pasaport sau buletin sau carnet de conducere cu cip. si uite ca in tarile care au acceptat moneda euro au acum bancnote cu cipuri. au facut ceva impotriva acestui fapt? nu! au stat cuminti cu mainile in san spunand: "eeee, doar n-o sa-mi impuna cipurile." maine-poimaine, vor veni la tine si iti vor spune asa cum au facut-o in strainatate: nu poti sa-ti pastrezi locul de munca daca nu accepti cipul.
la CNN toti angajatii au cipuri. nu au acceptat, au ramas fara loc de munca. iti vor spune ca nu vei mai avea dreptul la asistenta medicala daca nu ai cip sau ca ti se va rapi copilul si nu-l vei mai revedea daca nu o sa aiba cip ca sa-l gaseasca imediat. la sora mea la servici i-au obligat sa accepte pontajul pe baza de amprenta. de ce Doamne iarta-ma au nevoie de amprentele lor habar nu am. ca doar nu trimiti pe altcineva sa-ti faca treaba. si in fond chiar daca ar fi asa, atat timp cat iti faci treaba, chiar si prin delegat, de ce sa le pese? si oamenii aceia au acceptat pentru ca le-a fost teama sa nu-si piarda locul de munca. ba chair au fost mandri ca sunt la moda si iata la ce firma serioasa si moderna lucreaza!
codexul este doar un aspect din planurile pe care le au acesti monstri cu noi. m-as bucura si le doresc din tot sufletul sa se intoarca si ei catre Dumnezeu si sa inceteze cu aceste uratenii, dar din nefericire nu se va petrece. si e pacat ca ar scuti planeta aceasta de multa suferinta. ti-as putea da N exemple, dar sigur, e libertatea ta sa crezi in ce vrei... chiar si in cel urat... pentru ca fiecare singur va da socoteala de toate faptele lui in fata lui Dumnezeu. iar eu nu sunt cea chemata sa judece pe nimeni! sincer, eu ma bucur ca iti pot spune: esti liber dragul meu sa crezi ce vrei si sa faci ce vrei! dar ti-as mai spune si: bucura-te de aceasta libertate cat mai poti, pentru ca in curand, daca ii lasam, ne-o vor lua si pe asta. vezi filmul zeitgeist si chiar equilibrium... este genul de societate pe care vor sa o creeze. nu mai vorbesc despre matrix... poate ca par ele filme sf dar nu sunt si vor deveni realitate mai repede decat crezi, daca le dam mana libera si radem unii de altii in loc sa fim uniti! iti doresc sincer si din tot sufletul toate cele bune!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (23 Februarie 2009, 05:33)
inca ceva
http://www.monsanto.com/
mergi pe site-ul lor si vei vedea ce relaxati iti spun ca produsele lor modificate gentic sunt cele mai bune is ce inimi largi au ei de ajuta lumea a treia sa devin aprospera... ti se face rau!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
marius (23 Februarie 2009, 13:01)
!!
Ingrid scuza-ma, dar esti mult prea indoctrinata cu conspiratia ta satanica sau esti o persoana care a facut petitia asta la caterinca sa se distreze. Ce tot tragi cu cipuri, cote UE si seminte modificate genetic??? (nu ca as fi de acord cu ele) Metine-te pe subiectul petitiei si nu mai divaga.

Eu am spus ca petitia e o aberatie si ti-am dat un simplu fragment din petitie rugandu-te sa aduci argumente pe ACEL fragment. Daca tot ai zis ca te-ai informat la SURSA (exact asa ai zis), astept subsoluri la petitie cu trimiteri catre textul codex-ului.

Pana atunci da-mi pagina din codex care sustine fragmentul asta din petitie (ca sa nu te pun sa cauti pt toata petitia):
"Aceasta implică, de exemplu, ca fiecare vacă de lapte de pe planetă să fie tratată cu hormonul de creştere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planetă folosit în scopuri de hrană TREBUIE tratat cu antibiotice şi cu hormoni de creştere."

Nu mai imi da informatii pe care nu le-am cerut. Eu am facut o afirmatie ca petitia e aberanta si te rog sa o sustii -daca esti in stare- motivand afirmatiile din petitie (cu linkuri catre textul codex original! gen paragraful 2, pagina 10).
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (23 Februarie 2009, 13:23)
linkuri
http://current.com/items/89334840/codex_alimentarius_food_and_monsanto.htm

ht
tp://www.healthfreedomusa.org/?page_id=169

http://neverheardofcodex.wordpress
.com/2008/08/27/monsanto-lies-and-manipulation-of-media/

http://archive.corpo
ratewatch.org/genetics/commercialisation/monsanto.htm

http://www.psrast.org/b
ghcodex.htm

http://www.scribd.com/doc/9338260/Will-the-WTOs-Codex-Alimentariu
s-Take-Away-Your-Right-to-Pur

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=200
90130151412AAXiTnY

http://need2know.eu/?p=1526

http://www.ianrcrane.co.uk/
index.php?act=viewDoc&docId=20

http://www.gene.ch/genet/1999/Aug/msg00054.htm
l

http://whatreallyhappened.com/content/codex-alimentarius-how-global-elite-w
ill-control-your-food-supply

http://www.change.org/ideas/6133/view_video/the_
world_according_to_monsanto
si mai sunt sute, chiar zeci de mii de siteuri unde te poti informa... pune pe google cuvintele cheie "codex alimentarius, monsanto" si te vei lamuri... dar sa nu vii iar cu vorbe mari ca petitia este exagerata.
and the best of all
http://www.islamonline.net/discussione/thread.jspa?threadID=23068&tstart=0http://www.thenhf.com/codex/codex_80.htm

http://www.newmediaexplorer.org/s
epp/2005/07/04/codex_alimentarius_adopts_vitamin_guidelines.htm

http://www.ne
wmediaexplorer.org/sepp/2005/09/15/food_safety_codex_backs_world_gm_experiment_c
ould_africa_be_control.htm
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (23 Februarie 2009, 13:34)
pentru marius si altii
www.codexalimentarius.net/download/report/630/la14_01e.pdf

http://animamrecro.wordpress.com/2007/03/21/codex-alimentarius-food-rules-th
e-global-control-of-food/

si fii atent la chesti asta... apropo de ce spuneai ca codexul nu va hortara ce face fiecare tara la ea acasa. citez de la acest link pe care iti sugerez sa il studiezi cu atentie

(i) Full acceptance

Full acceptance of a general standard means that the country concerned will ensure, within its territorial jurisdiction, that a product to which the general standard applies will comply with all the relevant requirements of the general standard except as otherwise provided in a Codex commodity standard. It also means that the distribution of any sound products conforming with the standard will not be hindered by any legal or administrative provisions in the country concerned, which relate to the health of the consumer or to other food standard matters and which are covered by the requirements of the general standard.

http://www.fao.org/docrep/005/y2200e/y2200e03.htm
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ingrid (23 Februarie 2009, 14:04)
traducere
Deplina acceptare a unui standard general inseamna ca tara in cauza va avea grija, in cadrul jurisdictiei sale teritoriale, ca un produs caruia i se paplica standardul general sa se conformeze tuturor cerintelor standardului general cu exceptia situatiei in care nu se specifica altfel intr-un standard privind bunurile de larg consum al codexului. inseamna deasemenea ca distributia oricarui produs sanatos care se conformeaza standardului nu va fi impiedicata prin nici o reglementare legala sau administrativa din tara in cauza, care priveste sanatatea consumatorului sau alte probleme legate de standarde alimentare si care sunt acoperite de cerintele standardului general.

cu alte cuvinte, distributia unui produs considerat sanatos de standardele codex nu trebuie si nu va fi impiedicata de nici o reglementare legala sau administrativa interna (specifica legislatiei tarii in cauza) care regelemnteaza standardele alimentare si cele privind sanatatea consumatorului... adica in situatia in care codexul considera ca laptele provenit din vacile injectate cu hormonii de crestere monsanto este ok esti OBLIGAT SA-L DISTRIBUI!

mai sunt si multe alte specificatii... dar nu mai am timp acum... mai vb. studiaza intai ce ti-am trimis
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 2/12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12