Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Excluderea matematicii din probele scrise obligatorii la Bacalaureat pentru elevii de la specializarea Știin...
image

Petitie: "Excluderea matematicii din probele scrise obligatorii la Bacalaureat pentru elevii de la specializarea Științe ale naturii"

Facebook share

Întrucât profilul Științe ale naturii se ocupă îndeosebi cu studiul fenomenelor naturale, a organismelor și a materiei vii, ar trebui ca Bacalaureatul să fie compus din 3 probe scrise: Limba și literatura română, Biologie (obligatorie) și Chimie/Fizică/Matematică/Informatică (la alegere 1). Este firesc ca materiile care sunt nucleul acestui profil să fie cele pe baza cărora se vor susține probele scrise. În prezent, elevii clasei a XII-a, filieră teoretică, profil real, specializarea Științe ale naturii susțin în mod ilogic probă scrisă obligatorie la matematică - materie care nu face întru totul parte din "Științe ale naturii" și care ar trebui să reprezinte o probă la alegere. Biologia, Chimia și Fizica sunt materiile special adresate acestui profil și este normal ca examenul să se susțină la măcar una dintre acestea (lucru care în prezent se poate evita).

24/09/2017

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Categorie: Educatie, invatamant.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =