Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Schimbăm parapeții ucigași de pe E 79
image

Petitie: "Schimbăm parapeții ucigași de pe E 79"

Facebook share

Pe Drumul European E 78, Craiova - Calafat, sectorul de drum cuprins între Mun. Craiova și com. Podari, la intrarea în satul Braniște se produc frecvent accidente rutiere soldate morți și răniți grav, ca urmare a faptului că bucăți din balustradele de protecție amplasate pe marginea drumului, la impact, pătrund în autoturisme și provoacă pasagerilor leziuni incompatibile cu viața.
Mare parte dintre conducatorii auto, locuitori ai comunei Podari, cunosc în detaliu aceste aspecte, care pot fi probate, demonstrate și atestate de planșele fotografice întocmite de Poliția Rutieră cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, dar și de rapoartele de expertiză medico-legale .
În acest sens, cu părere de rău, pot fi exemplificate accidentul din 14.02.2017, soldat cu moartea conducătorului auto și rănirea gravă a pasagerului, cauzate de pătrunderea parapetului ( balustradei) prin laterala autoturismului de teren , secționarea, din umăr a brațului stâng a persoanei decedate, care a condus dus la hemoragie externa și deces. În urma discuțiilor personale avute cu medic legist din cadrul IML a rezultat că persoana decedată a suferit multiple fracturi( costale, craniene și de coloana vertebrala) datorate aceleiași balustrade .
In mod mod similar, în același loc , in toamna anului 2016, în urma izbirii unui autoturism de balustradele respective, acestea au pătruns în autoturism și au străpuns corpul unei femei, conducând la decesul acesteia pe loc.

Concluzia este că aceste balustrade(schelet dreptunghiular din țeavă rectangulară dispuse sub forma de grilaje) , prost gândite, construite și amplasate nu protejează om în cazul unui impact, ci din contră, îi provoacă leziuni care conduc la deces.
Desființarea parțială a acestor balustrade ori înlocuirea lor cu parapeți rutieri clasici de joasă înălțime este menita sa reducă numărul de morți în accidente rutiere consemnate pe sectorul de drum indicat.

15/02/2017

Autor: Victor Afrem
Destinatar: CNADR/ ADMINISTRATORUL DRUMULUI /
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =