Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Micsorarea taxei de asigurare RCA pentru tineri
image

Petitie: "Micsorarea taxei de asigurare RCA pentru tineri"

Facebook share

Prin aceasta petitie, doresc sa fac un apel in numele tuturor soferilor tineri din Romania, in ceea ce priveste supra-taxarea asigurarii RCA .

Nu este o noutate faptul ca tinerii din intervalul de varste 20-28 ani platesc asigurarea RCA de cate 3-4 ori mai mare decat un sofer de varsta medie (40-50 ani). Din acest motiv, pentru marea majoritate a tinerilor cuprinsi in intervalul de varsta mentionat, este aproape imposibil sa detina un autoturism, deoarece taxa RCA este foarte mare in raport cu salariile care se ofera la locurile de munca (asta in cazul in care are noroc sa isi gaseasca de munca).

Mai mult decat atat, persoanele pensionare, a caror atentie, vedere si viteza de reactie este mult deteriorata, fapt pentru care, incep sa prezinte un real pericol public pe sosele. Cu toate acestea, taxa RCA pentru un pensionar este de 10 ori mai mica decat cea a unui tanar.
Dupa parerea mea, cred ca ar trebui ca dupa un anumit prag de numar de ani, sa se introduca obligatoriu un test suplimentar, pentru a verifica daca persoana respectiva mai are capacitatea necesara pentru a conduce un autovehicul.

Poate ca unii vor spune ca cei tineri provoaca cele mai multe accidente. Da si nu. Da, pentru ca intr-adevar multi tineri provoaca accidente, cele mai multe dintre ele mortale, si nu, pentru ca acest lucru a devenit un fel de trend pentru firmele de asigurari care cauta tot mai mult motive pentru a castiga suplimentar, cu toate ca serviciile sunt mizerabile.

Cel mai bun criteriu de taxare a asigurarii RCA, ar trebui sa fie acela bazat pe numarul de incidente produs de soferul in cauza. Nu are nicio logica, ca un tanar care poate ca nu face niciun accident timp de ani de zile, sa plateasca pentru nebunia altora. Este absurd.
Traim in era tehnologiei, unde orice informatie se poate verifica si controla in orice moment, motiv pentru care, fiecare sofer ar trebui sa aiba un istoric, in care sa fie mentionate toate incidentele din ultimii ani. Pe acest criteriu s-ar putea creste sau scade taxa RCA.

Solicit Domnului Presedinte Klaus Werner Iohannis, in numele tuturor soferilor tineri afectati de acest sistem, sa se ia o masura in ceea ce priveste taxa RCA.

Sa nu uitam ! Viitorul il construiesc tinerii, nu batranii, fapt pentru care, acestia ar trebui oarecum favorizati, incurajati si motivati sa se dezvolte in societatea in care traim, avand la dispozitie mijloace utile si potrivite si din punct de vedere financiar.

Va multumim anticipat.

24/11/2014

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Domnul Klaus Werner Iohannis, presedintele Romaniei
Categorie: Propuneri, idei.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =