Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Corectarea erorii platii garzilor
image

Petitie: "Corectarea erorii platii garzilor"

Facebook share

În atenția Parlamentului și Guvernului României

Medicii care își desfășoară activitatea în sistemul public de sănătate protestează față de prevederile legislative și măsurile administrative care creează un climat instabil, lipsit de transparență și inechitabil în ceea ce privește salarizarea.

Nu suntem de acord cu următoarele:
- diferențele aberante privind cuantumul sporurilor aplicate de spitale similare ca rang și sursă de finanțare;
- plata orelor de gardă raportată la alt salariu de bază decât cel din luna în care a fost efectuată garda;
- scăderea substanțială a sporului acordat pentru orele de gardă, profitându-se de faptul că în Legea nr. 153/2017 anexa II cap. 2 art. 3 alin. (2) și (3) nu este prevăzut un prag minim al sporului.

În cazul în care avertismentul nostru nu va fi luat în considerare, vom fi nevoiți să denunțăm unilateral contractele de muncă privind activitatea prestată în linia de gardă. Suntem conștienți că demisia noastră va atrage discontinuități în activitatea de permanență a anumitor secții vitale (UPU, ATI, Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Cardiologie, etc.) însă răspunderea pentru eventualele probleme create va reveni integral Parlamentului și Guvernului, deoarece din cauza lor s-a ajuns în această situație tensionată.

Permanent ne punem în pericol propria sănătate, fizică și psihică, pentru a salva viețile altora, de aceea, solicităm să fim tratați cu respect și salarizați în mod echitabil.

Cu stima!

09/04/2018

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Parlamentul Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 13/04/2018
Sistemul sanitar e in prag de prabusire. Plata incorecta a orelor de garda si discrepantele uriase dintre salariile medicilor de diferite specialitati poate antrena colapsul.. Medicii sunt decisi sa isi caute dreptatea in justitie, invocand neregularitati ce sfideaza Codul Muncii.

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =